Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Modern Combat 5 İncelemesi

Modern Combat 5 Steam'e geldi.

Modern Combat 5 geçtiğimiz yıllarda Android, iOS ve Windows Phone işletim sistemleri için çıkış yapmıştı. İsminden de anlaşılacağı gibi serinin beşinci oyunu olan Modern Combat 5, yine FPS türünde ve Call of Duty temalı bir aksiyon yapımıydı. Aradan geçen uzun zaman sonra şimdi ise PC platformuna geldi ve Steam üzerinde free to play olarak yayınlandı.

modern combat 5 incelemesi 1

Modern Combat 5’e baktığımızda grafiklerin Modern Combat 4: Zero Hour’a göre geliştirildiğini görüyoruz fakat açıkçası günümüzün sıradan PC oyunlarıyla dahi kıyaslanamayacak kadar kötü. Teknik olarak bu yüzden çok başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Hikaye kısmında yine teröristlerle karşı karşıyayız ve pek de orijinal bir öykü anlatmıyor.

Fakat her şeye rağmen campaign kısmı hala oldukça keyifli ve kendini oynatmayı başarıyor. Aynı zamanda multiplayer kısmı da geliştirilmiş ve bu sefer 60 kişilik battle royale modu da sunuluyor. Oyunu küçük ekran yerine monitörde oynamak ise çok daha doyurucu.

modern combat 5 incelemesi 2

Tıpkı mobil sürümde olduğu gibi Modern Combat 5’in PC sürümünde de yine uygulama içi satın alımlar var. Bu da oyundaki her şeyi açmak için madalya kazanabileceğiniz, tecrübe puanı toplayabileceğiniz ve kilitleri açabileceğiniz anlamına geliyor. Ayrıca oyunda 4 farklı sınıf bulunuyor: Assault, Heavy, Recon ve Sniper. Bunları da kendi istediğiniz şekilde özelleştirebiliyor, farklı özellikler katabiliyor ve daha ölümcül hale getirebiliyorsunuz.

Single player kısmında hikaye Caydan Phoenix ve ekibinin etrafında gelişiyor. World Liberation Army adlı bir terörist grubuna karşı mücadele ederken, İtalya (Venedik) ve Japonya gibi ülkelere de seyahat ediyoruz. Bazı görevler kendini zaman zaman tekrar ediyor fakat çeşitlilik çok fazla olduğu için oyun sizi yine de sıkmıyor. Modern Combat 5 gerçekçi değil fakat kesinlikle keyifli bir oynanış sunuyor.

Multiplayer modları da hiç fena değil ve arkadaşlarınızla oynayarak daha keyifli hale getirebilirsiniz. Bu modda daha büyük haritalar bulunuyor ve capture the flag ya da free for all gibi tanıdık modlar da yer alıyor.

modern combat 5 incelemesi 3

Modern Combat 5’in kontrolleri aslında telefonlarda da iyi değildi. Aslına bakarsanız bir FPS oyununu akıllı telefonlarda oynamak hiçbir zaman kolay olmadı. Fakat en azından PC’de kontrollerin daha geliştirilmesini beklerdim. Kontroller epey hantal ve aynı zamanda nişan almak da zor. Bu yüzden de klavye – mouse ikilisi olması gerekenin aksine size herhangi bir avantaj sağlamıyor. Aynı zamanda hareket ederken de tüfekle yakınlaştırma yapamıyorsunuz.

Sonuç olarak Modern Combat 5 mobilde beğendiğim bir oyundu ve iyi bir Call of Duty taklidiydi. PC sürümü ise açıkçası pek bir farklılık sunmuyor. Buna rağmen mobil port olduğunu ve ücretsiz şekilde çıktığını da unutmamak gerekir.

Artıları:

  • Eğlenceli oynanış

  • Ücretsiz oluşu

Eksileri:

  • Eskiyen görseller

  • Kötü kontroller

  • Orijinal olmayan hikaye

Modern Combat 5 - Gameplay trailer

İnceleme Özeti

Modern Combat 5 İncelemesi

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!