Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Minecraft’a Yeni Biyomlar Eklenecek! (İlki Tanıtıldı)

Minecraft'ın yaratıcılarından biri, yeni bir biyomun nasıl görünebileceğini gösterdi. Bu vesileyle, oyunculara iyileştirmeler için olası önerileri sordu.

Minecraft üzerinde çalışan baş grafik tasarımcı Jasper Boerstra, gelecekte oyuna eklenecek yeni bir biyomun ekran görüntülerini paylaştı. Tanıtılan yeni biyom, mangrov ormanlarıyla kaplı bir alan olacak.

Mangrov, kısmen suya batmış, tuzlu deniz kıyılarında yetişen, yaprak dökmeyen bir ağaç veya çalı topluluğu. Minecraft mangrov biyomu, nehirler ve küçük su kütlelerinin geçtiği çamurlu zeminle dolu olacak. Ormanlar yoğun ve asmalarla kaplı. Aynı zamanda Boerstra, hayranlarından bu biyomda olası değişiklikler hakkında öneriler istedi. Oyuncular anında Twitter ve Reddit‘te geri bildirimler yağdırmaya başladı.

Minecraft Topluluğu Endişeli

Minecraft

Çoğu Minecraft oyuncusu, sunulan alanın çorak ve monoton göründüğünü hemen belirtti. Herhangi bir çim veya diğer bitkilerden yoksun olan “çıplak” zemin özellikle dikkat çekici. Bazıları ayrıca biyomun bir mangrov ormanı için çok kuru olduğunu söyledi.

Birçok oyuncu ağaçların doğrudan sudan çıkması gerektiğini fark etti ancak bunun mevcut bataklık biyomunun bir kopyasının oluşturulmasına yol açabileceğini kabul ettiler. Bazı insanlar da çamurun görünümüne dikkat çekti. Çok belirsiz olması gerekiyordu, bu da her şeyi zeminin düzgün dokusundan yoksun gibi görünmesini sağlamış.

Geri bildirimlere Dikkat Edilecek

Minecraft

Boerstra, Minecraft topluluğunun fikirlerini dikkate alacağını belirtti. Ayrıca geliştiricilerin yakın gelecekte test edecekleri bazı önerileri de sıraladı. Geliştiriciler, ormanda bulunan su miktarını artırmak ve çamuru ölü bitkilerle zenginleştirmek istediklerini belirttiler.

Boerstra, paylaştığı kayıt ve ekran görüntülerinin biyom üzerinde çok erken bir çalışma aşamasını sunduğunu da itiraf etti. Onu bekleyen değişiklikler çok olacak. Ne yazık ki şu an için stüdyonun yeni biyomu oyuna ne zaman tanıtacağını bilmiyoruz ancak, büyük olasılıkla, yakın gelecekte olmayacak. Bu arada Minecraft Tohum Kodları: Nasıl Kullanılır ve Nereye Yazılır? ve En İyi Seedler Listesi içeriklerimiz ile ilgi çekici biyomlarda oyunu oynayabilirsiniz!

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.