Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Minecraft Komutları Nasıl Gizlenir? – Kolay Anlatım

Bu yazımızda size Minecraft komutlarını nasıl gizleyebileceğiniz konusunda yardımcı olacağız.

Minecraft Komutları Nasıl Gizlenir? – İsveç kökenli video oyun şirketi Mojang tarafından geliştirilen Minecraft, ilk kez piyasaya çıktığı 2011 yılından bu yana dünyanın en çok oynanan oyunları arasında yer alıyor. 2014 yılında Microsoft bünyesine geçen Minecraft, en basit tabirle dilediğiniz şekil ve boyutta bloklar inşa edip, farklı dünyaları keşfedebileceğiniz bir oyun.

Minecraft Komutları Gizleme

minecraft komutları gizleme

Yazımızın girişinde de söylediğim gibi bugün sizlerle Minecraft komutları nasıl gizlenir? sorusunu cevaplandıracağız. Eğer uzun zamandır Minecraft oynuyorsanız, oyunun sohbet işlevindeki son derece gelişmiş özelliklerini biliyor olmalısınız. Örneğin; basit bir metin dizisi ile gelişmiş sohbet ayarlarını etkinleştirebilirsiniz.

Klavyenizde ‘T’ veya ‘/’ tuşlarına basarak, Minecraft sohbet penceresini kolaylıkla açabilirsiniz. Sohbet menüsü ile oyuncularla sohbet edebilir, hileler yazabilir ve belirli eklentilerle birçok farklı şey yapabilirsiniz.

minecraft komutları

Öncelikle, Minecraft hilelerinin eğik çizgi ile başladığını ve küçük harflerle yazıldığında hepsinin çalışacağını belirtelim. Tüm Minecraft komutları, oyunda arzu ettiğiniz hemen her değişikliği yapmak için kullanılabilir.

Minecraft’ın sohbet kutusuna bir komut yazdığınızda çevrimiçi olan diğer tüm oyuncular tarafından görülebilir. Oyuna yeni başlayanlar için bu çok önemli bir detay olmayabilir, ancak büyük bir sunucunuz varsa, herkesin iletişime akıcı bir şekilde devam etmesi için sohbet kutusunu temiz tutmak faydalı olabilir.

Minecraft Komutları Gizleme Yöntemleri

minecraft komutları nasıl gizlenir

Yöntem 1: Sohbet Ayarları’nı Kullanın

Minecraft komutları gizlemenin ilk yöntemi ‘Sohbet Ayarları’ seçeneğidir. Bu yöntem için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • İlk olarak, Ayarlar seçeneğine gidin.
  • Ardından, Sohbet Ayarları‘na tıklayın ve karşınıza çıkan menüye gidin.
  • Sohbet komutlarını açma veya kapatma seçeneğini göreceksiniz.
  • Kapalı seçeneğine basın. Böylece Artık kimse bir grup sohbetinde komutlarınızı okuyamayacak.

Yöntem 2: Sohbet Komutlarını Kullanın

Minecraft komutları gizleme için başvurabileceğiniz ikinci yöntem sohbet komutlarıdır.

Bu yöntemi uygulamak için /gamerule commandblockoutput false komutunu kopyalayıp yapıştırmanız yeterlidir. Bu komutu sunucuya eklediğinizde, Minecraft komutları diğer tüm oyunculardan kolayca gizleyebilirsiniz.

Minecraft’taki komutları gizlemek için yukarıdaki iki yöntemi deneyebilirsiniz. Ayrıca Minecraft eyer yapımı, ok ve yay yapımı, kitap yapımı, maden fırını yapımı hakkında yazdığımız rehberlerimize de göz atabilirsiniz. Ek olarak, öğrenmezseniz pişman olacağınız Minecraft komutları içeriğimizi de şuraya bırakalım.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

1 Yorum

  1. Anonim

    olmadı 🙁

    3
    0
    Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.