Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Minecraft Kitap Yapımı: Büyülü Kitap Nasıl Yapılır?

Minecraft kitap nasıl yapılır? Büyülü kitap nasıl kullanılır? Büyü masası nasıl yapılır? Hepsinin cevabını sizler için derledik.

Minecraft oynarken, oyunda bulunan kitaplarla karşılaşabilirsiniz. Bu içeriğimizde sizlere Minecraft kitap yapımı ve kitapların ne işe yaradığı hakkında bilgiler vereceğiz. Bunun yanı sıra büyülü kitap yapımı ve kullanımı da oldukça kolay, içeriğimize onu da dahil ettik.

Minecraft‘ta kitap yapma sürecini ve bunu yapmak için hangi eşyalara ihtiyacınız olduğunu adım adım anlatacağız. Temel bir kitap oluşturmak için sadece iki adet temel eşyaya ihtiyacınız olacak. Evet, sadece 3 parça kağıt ve 1 parça deri ile kitap oluşturabilirsiniz.

Minecraft Kitap Yapımı

Minecraft Kitap Yapımı

Minecraft’ta kitap nasıl yapılır? Yukarıda bahsettiğimiz gibi öncelikle kağıt ve deri yapmamız gerek. Kağıdı doğadan bulabileceğiniz gibi aynı zamanda kendiniz de üretebilirsiniz. Kağıdı üretebilmek için 3 adet şeker kamışı toplamanız gerekecek. Topladığınız şeker kamışlarını çalışma masasının orta kısmına yerleştirerek, 3 adet kağıt elde etmiş olacaksınız. Bu kağıtların tamamını bir adet kitap yapmak için kullanmamız gerekecek.

Minecraft Kitap Yapımı

Minecraft kitap yapımı için deriyi bulmak, kağıt üretimine kıyasla çok daha kolay olacak. Doğada rastlayabileceğiniz herhangi bir ineği keserek hem deri elde edebilir hem de deneyim puanı kazanabilirsiniz.

Deri Hangi Hayvanlardan Düşer?

  • İnek
  • At
  • Katır
  • Eşek
  • Lama
  • Mooshrow

En az üç kağıt ve bir deriye sahip olduğunuzda, bir kitap yapmak için gerekli eşyalara sahip olursunuz. Çalışma Masası menüsünü açın ve 3×3 ızgarada bir kitap yapmak için kağıt ve deriyi kullanın.

Minecraft Kitap Yapımı

Deri ve kağıtları, üst sıraya üç kağıt ve sol orta sıraya bir deri olacak şekilde Çalışma Masası’na yerleştirin. Kitap yapmak için eşyaların doğru sırasını görmek için yukarıdaki resmi kullanabilirsiniz. Minecraft kitap yapımı işlemi tamamlandı, artık istediğiniz kadar kitap üretebilirsiniz.

Minecraft Kitap Çeşitleri

  • Büyülü Kitaplar – Büyülü Kitapları, kitap ve Lapis Lazuli kullanarak Büyü Masası aracılığıyla yapabilirsiniz. Büyülü kitap ile Efsun Tablosu’na ihtiyacınız olmadan büyü yapabilirsiniz.
  • Kitap ve Tüy – Kitap ve tüy kullanarak bu kitap çeşidini oluşturabilirsiniz. Bu kitabın içerisine yazı yazabilirsiniz.

Minecraft Kitap Ne İşe Yarar?

Minecraft kitap yapımı konusunda sizlere detaylı bilgi verdik ve büyülü kitap yapımını da anlatacağız ancak ne işe yarıyor bu kitaplar?

  • Oluşturduğunuz kitaplar ile kendinize Kitaplık yapabilirsiniz. Kitaplık yapmak için 6 adet tahta ve 3 adet kitabı yan yana koymanız yeterli olacak.
  • Yukarıda bahsettiğimiz gibi Kitap ve Tüy isimli eşyayı oluşturarak yazı yazılabilir bir kitap oluşturabilirsiniz.
  • Büyü Masası isimli eşyayı oluşturmak için de kitap yapmanız gerekecek. Üç adet obsidyen taşını Çalışma Masası’nın en alt kısmına yerleştirdikten sonra ve bir adet obsidyen taşını tam ortaya koyacaksınız. İkinci sıradaki sağ ve soldaki yerlere elmas koyulduktan sonra ilk sıradaki orta yere kitap yerleştirilerek büyü masası yapabilirsiniz.
  • Eşyalarınızı büyülü hale getirmek için de kitaplara ihtiyacınız olacak. Normalde eşyalara direkt olarak büyü uygulayabilirsiniz ancak büyülü kitap oluştururken kendi büyünüzü kendiniz seçtiğiniz için çok daha avantajlı olacaksınız. Büyü Masası kullanarak büyülü hale getirdiğiniz kitap ile, Örs kullanarak diğer eşyalarınızı büyülü hale getirebiliyorsunuz.

Minecraft Büyü Masası Yapımı

Aşağıdaki görseldeki gibi 1 Kitap, 2 Elmas ve 4 Obsidyen ile Büyü Masası yapabilirsiniz.

Minecraft Kitap Yapımı

Minecraft Kitaplık Yapımı

Aşağıdaki görseldeki gibi Kitaplık yapımı için 3 Kitap ve 6 adet herhangi bir ahşap tahta bloğu kullanabilirsiniz.

Minecraft Kitap Yapımı

Minecraft kitap yapımı rehberimizin sonuna geldik. Artık sizde kitap üretebilirsiniz ve büyülü kitap kullanarak eşyalarınızı büyüleyebilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.