Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Mikro Ödeme Gelirleri Son 5 Yılda İki Kat Arttı!

Son 5 yılda mikro ödemelerden kazanılan gelir 2 katına çıkmış durumda. Oyun gelirlerine yaklaşık 2 kat artmış durumda. Oyunlara olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor.

Son yıllarda oyun geliştiricilerinin yöneldiği mikro ödemeler oldukça yüksek gelirler kazanılmasını sağladı. Oyuncuları oyun içerisinde para harcamaya iten mikro ödemeler günümüzde kumar niteliği taşımaktadır.

Mikro Ödeme Gelirleri Son 5 Yılda İki Kat Arttı 2

Çeşitli oyun komisyonları tarafından alınan kararlar neticesinde mikro ödeme sistemi bazı ülkelerde yasaklandı. Fransa, Belçika, Hollanda vs. gibi devletler yaptığı incelemeler sonucunda oyunlarda ki Loot Box’ları ve mikro ödemeleri kumar olarak değerlendirmişti. SuperData tarafından yayınlanan güncel raporlara göre oynaması ücretsiz olan oyunların gelirleri %100 artmış durumda. Tabi bunun sebebinin mikro ödemeler olduğu da açıkça ortada.

Aslında böyle bir raporun ortaya çıkması EA sayesinde oldu. Günlerdir oyun dünyasını meşgul eden ve tartışmalara neden olan EA, Battlefront 2’deki Loot Box’ların kumar olmadığını belirtse de bu zerzenişler ne yazık ki yetersiz kaldı. Oyuncuların hiç olmadığı kadar fazla eklenti içerikler satın aldığını gözler önüne seren rapor, oyun geliştiricilerinin kasalarının parayla dolduğunu belirtiyor. 2012 yılında mikro ödemelerden gelen toplam para 11 milyar dolar olurken bu rakam 2017’de ise 22 milyar dolara ulaşmış durumda.

Mikro Ödeme Gelirleri Son 5 Yılda İki Kat Arttı 3

Tüm bunlara ek olarak oyun satışlarından gelen gelirde 5 milyardan 8 milyar dolara yükselmiş durumda. Bu rakamın 2023’te 11 milyar dolara ulaşacağı da tahminler arasında ki yerini almış durumda.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.