Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft Xbox Game Pass 23 Milyon Aboneye Ulaştı

Microsoft Xbox Game Pass abonelik hizmeti 20 Nisan 2021 itibarıyla 23 milyon aboneye ulaştı. Bu gerçekten muazzam bir başarı.

Her zaman popüler olan Xbox Game Pass abonelik hizmetinin 20 Nisan 2021 itibarıyla 23 milyon abonelik yeni bir kilometre taşına ulaştığı bildirildi. İlginç bir şekilde son abone sayısı, Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın Game Pass’i ifşa ettiği bir kazanç görüşmesi sırasında Ocak sonunda gelmişti, o zaman üye sayısı 18 milyondu.

Game Pass 1

Xbox Game Pass’in geçen yıldaki büyümesi dikkate değer değildi. Nisan 2020’de Microsoft, Game Pass için yaklaşık 10 milyon üye sayısını açıkladı. Hizmet Eylül ayında 15 milyon aktif kullanıcı kaydettiğinden, bu sayı birkaç ay sonra yüzde 50 arttı. Microsoft’un abonelik modeline katmaya devam ettiği değer nedeniyle bu tür üstel kazançlar hiç şüphesiz şaşırtıcı değil. Game Pass, yalnızca son birkaç ayda Cloud Gaming Beta, EA Play, Bethesda tarafından yayınlanan 20 oyunun ortaya çıkışı ve Outriders’ın inanılmaz başarılı gün ve gün desteklendi. San Diego Studio’nun MLB The Show 21 hakkındaki söylentileri, muhtemelen Game Pass’in son yükselişine de büyük katkıda bulundu.

Windows Central Kıdemli Editörü Jez Corden’e göre, 20 Nisan itibarıyla Xbox Game Pass’in abone sayısı 23 milyon kilometre taşını aştı. Etkileyici bir başarı, hizmetin yalnızca son üç ayda beş milyon kullanıcı elde etme becerisiyle daha da inanılmaz hale geldi. Bağımsız endüstri analisti Benji Sales, hizmetin son çeyrekte izlediği yörüngeye göre bu rakamın bu yıl sonunda 30 artı milyona kolayca çıkabileceğini tahmin ediyor.

Xbox Game Pass ‘in çeşitli platformlarda kullanıcılara sağladığı değer küçümsenemez. Söz konusu değer 2021 ilerledikçe, özellikle Halo Infinite’in merakla beklenen yeni sürümü dikkate alındığında artacak. Microsoft’un bu cephede başka neler yapacağını bilmenin bir yolu da yok. Örneğin, saygın bir sızıntıdan gelen yakın tarihli bir söylenti, EA ve Microsoft’un Battlefield’ın 2021 yapımını birinci gün Game Pass sürümü olarak başlatmak için ortaklık yapabileceğini iddia ediyor.

Büyük isim eklentileri, Xbox abonelik hizmetinin kesinlikle en çekici yönü olsa da, daha küçük yapımlar da övgüyü garanti ediyor. Markanın bulut tabanlı girişimi sayesinde, Android cihazlara sahip olan Xbox Game Pass Ultimate aboneleri, birkaç orijinal Xbox ve Xbox 360 macerası da dahil olmak üzere düzinelerce oyuna erişebilir. Cloud Gaming beta sürümünün Windows 10 ve Apple cihazlarda piyasaya sürülmesi, Microsoft’u dünya çapında milyarlarca oyuncuya ulaşma hedefine bir adım daha yaklaştırıyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.