Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft Word’e Yapay Zeka Geliyor

Microsoft yayınladığı yeni güncelleme ile birlikte Microsoft Word'e yapay zeka desteği ekledi.

Windows 10‘daki Microsoft Word (ve Outlook), gramer ve yazım hatalarını daha iyi tespit etmek için yapay zeka ve makine öğrenimini kullanan “Microsoft Editor” olarak bilinen yeni ve şık bir dilbilgisi denetleyicisi alıyor.

Microsoft Worde Yapay Zeka Geliyor

Microsoft Word Yapay Zeka Desteği

Word’ün Windows 10 sürümü dilbilginizi zaten kontrol edip hataları vurgularken, yeni araç, yazınızı kontrol etmek ve açıklık, formalite, kapsayıcılık ve daha fazlasını temel alan gelişmiş önerilerde bulunmak için AI kullanarak daha da ileri bir seviyeye çıkarmaya hedefliyor. Ayrıca hassas jeopolitik referansları vurgulayacak ve genel olarak yazınızı çok daha iyi hale getirecek.

Microsoft Editor aslında bir süredir Word’ün web sürümünün bir parçasıydı ve nihayet masaüstü Windows 10 sürümüne geliyor, ancak başlangıçta Insider programını kullanan kişilere sunulacak ve bu da Insider programına katılmış olan kullanıcılara erken erişim şansı tanıyor.

Windows’un en son açıklamasına göre, yeni Microsoft Editor her zamanki gibi hataları vurgulayacaktır, ancak bir kelime seçip ardından Shift +F10 yada Alt +Aşağı tuşlarına bastığınızda; bu, eşanlamlılar ve anlamlar dahil olmak üzere kelime hakkında öneriler içeren yeni bir menü gösterilecektir. Ayrıca çalışmanızın doğru bir şekilde alıntılanmasını ve yayınlanan çalışmalara çok benzemesini sağlayacak önleyici bir denetleyici bulunuyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.