Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft, Windows 10’un Görsel Tasarımını Gençleştirmeyi Planlıyor

Microsoft, işletim sistemi kullanıcılarına "Windows için kapsamlı bir görsel gençleştirme" planlıyor.

Microsoft, işletim sistemi kullanıcılarına “Windows için kapsamlı bir görsel gençleştirme” planlıyor. Bunun için paylaşılan iş ilanı:

“Bu ekipte, müşterilerimize Windows’un en iyi kullanıcı işletim sistemi deneyimi olarak kabul edilmesini sağlamak için Windows deneyimlerinin kapsamlı bir görsel yenilenmesini düzenlemek ve sunmak için temel platformumuz Surface ve OEM ortaklarımızla birlikte çalışacaksınız.”

Microsoft, bu sabah birkaç Windows meraklısının hafta sonu iş listesini görmesinin ardından, bu “kapsamlı görsel gençleştirme” ye yapılan atıfları sessizce kaldırdı. Microsoft, Fluent Design sistemi sayesinde yıllardır Windows 10’un görsel revizyonlarını vaat ederken, söylentiler şirketin Windows için bu yıl içinde piyasaya çıkacak büyük kullanıcı arayüzü değişiklikleri planladığını gösteriyor.

Yeni Windows 10 Genc Temasi

Codenamed Sun Valley, Windows Central ilk olarak Ekim ayında bu arayüz değişikliklerini bildirdi. Microsoft, Başlat menüsünü, Dosya Gezgini’ni ve Windows 10’daki yerleşik uygulamaları modernize etmek ve kullanıcı arayüzünü daha tutarlı hale getirmek için elden geçirmeyi planlıyor. Bazı kullanıcı arabirimi değişiklikleri, Windows genelinde bulunan kaydırıcılar, düğmeler ve kontroller ile işletim sistemi üzerinde çalışan uygulamalar için güncellemeleri de içerecek.

Microsoft ayrıca tablet modu deneyimini, özellikle de şirketin Surface serisi gibi cihazların fare/izleme paneli kullanımı ve dokunmaya dayalı etkileşimler arasında nasıl geçiş yaptığını iyileştirmek için çalışıyor.

Microsoft, son yıllarda Windows genelinde arayüz tutarlılığını iyileştirmek için çalışıyor. Bunların çoğu Windows 10X‘te bulunacak. Şirket ayrıca yaklaşık bir yıl önce yeni Windows 10 simgelerini piyasaya sürdü. Ardından birkaç ay sonra Başlat menüsünde bazı küçük değişiklikler yaptı.

Tüm bu çalışmalar, Microsoft‘un Windows’a olan ilginin yeniden arttığını işaret ettiği için geldi. Pandemi nedeniyle Windows kullanımında ki sıçrayıştan sonra, Microsoft, işletim sistemine yıllardır vaat ettiği arayüz cilasını vermeye her zamankinden daha hazır olabileceğini düşünüyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.