Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft Ücretsiz Oyun Geliştirme Kursları Açıyor

Microsoft, Windows PC ve XBox oyunlarının geliştirme süreçlerini öğreten ücretsiz kurslar açmaya karar verdi.

Microsoft, Windows PC ve Xbox oyun geliştiriciliğine dair detayların anlatılacağı ücretsiz kurslar düzenlemeye karar verdiğini duyurdu. İlk kurs sadece Avusturalya’da açılacak. Önümüzdeki günlerde ise dünya çapında kurslar açmayı planladıklarını açıkladılar.

windows oyun geliştirme

Sydney’de yer alan Microsoft Store, bu ay içinde Xbox Academy programı kapsamında tüm dünyadan katılımcılara ücretsiz oyun geliştiriciliği kursu verecek. Proje, Avusturalya üniversitelerinden Academy of Interactive Entertainment (AIE) ve Microsoft işbirliğinde yürütülecek. 10 Nisan’da başlayacak olan kurs 22 Nisan’da sona erecek.

Herhangi bir oyunun tasarım sürecinde yer alan üç farklı aşamanın planlanması ve yürütülmesine dair detaylı bilgiler verilecek. Oyun geliştirme sürecini üç ana konuya ayıran programda, oyun tasarımı, oyun geliştirimi ve programlama dersleri yer alacak.

Dersler üçer saat sürecek ve katılımcıların tüm ders masrafları Microsoft tarafından karşılanacak. Öğrenciler eğitim kapsamında ihtiyaç duyacakları bütün malzemelere sahip olacaklar ve dersler AIE akademisyenleri tarafından verilecek.

Microsoft ilk defa böyle bir kurs açıyor. Sydney’de düzenlenecek olan ilk kursta 120 öğrenci için kontenjan bulunacak. Önümüzdeki günlerde dünya çapında kurslar açmak istediklerini de dile getirdiler. Xbox Academy yakında Avrupa’ya, hatta belki ülkemize dahi gelebilir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.