Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft Flight Simulator Mod Yapımcıları, Bing’i Google Haritalar ile Değiştirdi

Bing ile simüle edilen dünya ne kadar etkileyici olsa da, Google 3B haritalar genellikle yerdekileri çok daha ayrıntılı gösteriyor.

Microsoft Flight Simulator, tüm gezegeni dikkat çekici ayrıntılarla simüle eden ve dünya çapında yüzlerce şehri modelleyen inanılmaz bir başarı. Matriste birkaç aksaklık var: Avustralya’da ara sıra ortaya çıkan tuhaf dikilitaş, Brezilya’da gerçek olmayan bir uçurum ve Japonya’da bazı yüksek sivri uçlu taşlar gibi.

Bazen Microsoft Flight Simulator’daki şehirler, binalar ve önemli noktalar, üzerinden uçarken o kadar da harika görünmüyor. Örneğin Buckingham Sarayı standart bir ofis binasına benziyor. Stonehenge, biri çimlere düz bir şekilde boyanmış gibi görünüyor. Modcular, oyunun çıkışından beri bu gariplikleri düzeltmek ve iyileştirmek ile meşguller.

Ve giderek daha fazla sayıda ki mod yapımcıları, Bing Haritalar ve Microsoft’un Azure AI’sından gelen bilgileri kullanan Microsoft Flight Simulator verilerini alıyor ve bunları Google Haritalar‘dan gelen verilerle değiştiriyor.

Melbourne Cricket Ground Using Google 3D Maps – Colour corrected – (download) – Current vs New from MicrosoftFlightSim

Yukarıdaki gönderi, Reddit kullanıcısı High_Frame_Rates‘in devasa Melbourne Cricket Ground’un MFS sürümü ile Google Haritalar’dan alınan verileri kullanan içe aktarılan bir sürüm arasındaki farkı gösterdiği bir ay öncesine ait bir görüntü. Bu oldukça şaşırtıcı bir gelişme – belki de beş mil yukarıdan giderken fark edeceğiniz bir şey değil, ancak sadece birkaç bin fit yukarıda uçuyorsanız kesinlikle dikkat çekici.

O zamandan beri daha fazla yer işareti, bina, stadyum ve hatta tüm şehirlerin büyük alanları, Google Haritalar verileri kullanılarak Bing lehine yeniden tasarlandı. Microsoft ve Google’ın rakip olmasıyla, bu durum, kullanıcı yapımı sahne değişimlerinin çoğunun paylaşıldığı ve kataloglandığı FS2020Creation alt dizininde bazı uyarı bayraklarını gündeme getirdi.

Microsoft‘un muhtemelen Google’ın verilerinin Microsoft’a ait Bing’in yerine kullanılmasından memnun olmadığına dair endişeler ve bunun Google’ın hizmet şartlarının ihlali olabileceğine dair endişeler var.

Ama tüm bunlara rağmen bazı sahnelerden etkilenmemek gerçekten zor:

Release | Perth CBD | Download from FS2020Creation

Bununla birlikte, daha fazla ayrıntı, ek bir performans maliyetiyle birlikte gelir. Yukarıda gördüğünüz manzara performans sorunları nedeniyle daha düşük bir versiyon ile değiştirildi.

Umarız bu modlama olayı yasaklanmaz ve performans sorunları aşılabilir. Çünkü manzara değişimleri inanılmaz gözüküyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.