Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

F1 Şampiyonu Max Verstappen, Sanal Araba Yarışında Kaza Yaptı

Formula 1 şampiyonu Max Verstappen, sanal araba yarışı 24 Hours of Le Mans Virtual'da kaza yaptı.

Formula 1’de Red Bull takımı adına yarışan Belçikalı pilot Max Verstappen, müthiş bir rekabete sahne olan 2021 sezonunda şampiyonluğunu ilan etmeyi başardı. Formula 1 tarihinin en çok yarış kazanan pilotu Lewis Hamilton’ın hegemonyasına son veren Verstappen, ne yazık ki aynı başarıyı sanal dünyada tekrarlayamadı.

Autosport’un haberine göre ünlü pilot, hafta sonu F1, F2 ve British GT dahil motor sporlarının en büyük isimlerinden bazılarını buluşturan sanal araba yarışı 24 Hours of Le Mans Virtual‘da yer aldı. Katılan herkesin gerçek bir profesyonel yarış sürücüsü olmadığı oyunda, çok sayıda espor yarışçısı da yer alıyor ve yeteneklerini gerçek dünyanın en iyilerine karşı test etmelerine imkan tanıyor.

Verstappen, Yarışı Tamamlayamadı

F1 Şampiyonu Max Verstappen

Redline Takımı ile ikinci sırada yer alan Verstappen, yarışın bitmesine iki viraj kala direksiyonun hakimiyetini kaybederek kaza yaptı. Dünyadaki en iyi pilotlardan birinin böyle bir aksilik yaşaması ilk etapta şaşırtıcı gelebilir, ancak 24 saat süren bir yarış tüm olasılıklara açık.

Hem gerçek hem de sanal Le Mans’ta, sürücüler yarış boyunca sırayla arabaya biniyorlar. biraz dinlendikten sonra sürücü koltuğuna yeniden geçen Verstappen, Ford takımının usulsüz bir şekilde kendisini sıkıştırdığını ve bunun sonucunda bariyerlere temas ettiğini söyledi. Yarıştan bazı önemli anların yer aldığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

YouTube video player

Espor dünyasındaki araba yarışları, özellikle pandemi ile birlikte büyük bir ilgi görmeye başladı. Sadece espor yarışçılarının değil, gerçek pistlerde mücadele eden çok sayıda ünlü pilotunda boy gösterdiği organizasyonlar, günden güne artmaya başladı. Bildiğiniz gibi yarış kariyerine espor alanında başlayan Cem Bölükbaşı, 2022 sezonunda Formula 2‘de mücadele edecek. Espordan F2 seviyesine geçen ilk isim olan milli yarış pilotumuz, şampiyonadaki ilk yarışına mart ayında Bahreyn Pisti’nde çıkacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.