Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Logitech’in Yeni Oyun Klavyesi İşin Uzmanlarını Çağırıyor

Logitech, oyun tutkunlarının rüyalarına girecek yeni klavyesinin tanıtımını yaptı.

Sağdan sola dönüp duran yüksek renk yelpazesine sahip ışık oyunları mı istersiniz, yoksa müthiş istatistiklere erişen tepkime süreleri mi? Donanım, yazılım ve performans açısından birçok oyuncunun hayallerini süsleyebilecek bir klavye olan Logitech G Pro tanıtıldı.

logitech gaming keyboard g pro

Özellikle online oyunlarda mücadele eden E-Spor oyuncuları için kullandıkları donanımların milisaniyelerle ölçülen tepkime süreleri çok büyük anlamlar ifade ediyor. Bilgisayar oyunlarının turnuvalarında kullanabilecek ölçüde profesyonellik isteğiyle yaratılmış olan Logitech G Pro gerçekten çok ama çok hızlı.

Romer-G mekanik anahtar kullanılan G Pro’da, Razer Blackwidow turnuva tipi klavyelerde yer alan 10 milisaniyelik hızdan daha fazlası bulunuyor. E-Spor turnuvaları açısında düşündüğümüzde, bir diğer önemli ölçü birimi de; Poling Rate. 125 Hz yenileme oranına sahip olan Logitech G Pro klavye saniyede 125 defa güncellenebiliyor. Klavyenin oyun arenalarında ihtiyacı olacak özgüvenini ölçmeye yarayan Poling değeri ne kadar yüksek olursa o kadar kuvvetli bir klavyeniz var demektir.

Aynı sektörün içinde var olduklarından kendisinde örnek verdiğimiz Razer Blackwidow X TE Chroma klavye saniyede 1000 Hz hıza kadar ulaşabilse de 125 Hz’lik değerlerin de hayli yeterli olacağını söyleyebiliriz.

Herhangi bir detayında aşırıya kaçılmamış olan G Pro klavyenin tasarımı da oldukça şık. Tuşların altında RGB aydınlatma bulunan klavyenin kablosu çıkarılabiliyor. Taşıma ve saklama açısından uzun ömürlü olmasında etkili olacak modüler kablo özelliği klavye için artı puan anlamına geliyor. Bana bu kadarı yetmez, hoyrat insanım diyenlere iyi haber; klavyenin arka plakası çelikten oluşuyor.

Logitech’in resmi oyun yazılı aracılığıyla tuşlara görev atayabilirsiniz. Klavyenin bütün tuşlarını istediğiniz gibi kullanabileceğiniz oyun profilleri de oluşturabilirsiniz. Kullanımda özelleşme sağlayabileceğiniz gibi klavyenin görünümünde de özelleştirmeler yapabilirsiniz. G Pro için farklı aydınlatma profilleri belirlemek de kullanıcıların isteğine kalmış durumda.

Klavyenin diğer özellikleri de aşağıdaki gibi sıralanıyor;

Dayanıklılık: 70 milyon tuş ömrü

Boyut: 6.02(uzunluk) x 14.19(genişlik) x 1.35(yükseklik) inç

Aydınlatma: 16.8 milyon RGB

Kablo Uzunluğu: 1.8 metre

Ağırlık(kablo hariç): 2.15 kg

Fiyat: 130 Amerikan Doları

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.