Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Linux İçin DualSense Denetleyici Sürücüsü Yayınlandı

Sony'nin yeni nesil DualSense denetleyicisi artık Linux işletim sistemlerinde de çalışıyor.

Sony, Linux işletim sistemine sahip bilgisayarlar için DualSense desteğinin yolunu açan Linux kernel sürücüsünü sessizce piyasaya sürmüş gibi görünüyor ve bu sürücü artık indirilebilir. Tıpkı diğer işletim sistemlerinde olduğu gibi Linux’da da Bluetooth ve USB ile DualSense denetleyicisi kullanılabilecek.

Linux İçin DualSense Denetleyici Sürücüsü Yayınlandı

PlayStation 5 DualSense Denetleyici, DualSense’in Linux’ta desteklenmesine yardımcı olacak yepyeni bir “hid-playstation” Linux çekirdek sürücüsü aldı. Bu sürücüler sessizce patchwork çekirdeğinde yayınlandı ve kullanıcıların indirmesi için erişilebilen test aşamasında oldukları görülüyor.

Web sitesinde yayınlanan yamaların listesi, yaygın olarak kullanılan terimleri belirtmemektedir; bunun yerine, “pil, touchpad, lightbar, mikrofon sesini kapatma, accelerometer (ivmeölçer), jiroskop” ve diğerleri için desteği içeren genel bir terim içinde bir çok özellikten bahseder.

Yama notları, Linux çekirdeğinin zaten çoğu aygıtın desteğini sağlayan “hid-sony” sürücülerine sahip olduğunu belirtiyor. Bu yeni kullanıma sunulan “hid-playstation” sürücüleri, erişilebilirlik için orijinalden çeşitli özelliklerin kullanıma sunulduğunu gösteriyor.

Son olarak, yama notlarında Sony, “Uyarlanabilir Tetikleyiciler ve VCM Tabanlı Haptikler” gibi yeni özelliklerin henüz desteklenmediğini belirtiyor. Bu iki özellik aynı zamanda DualSense’in en önemli yönlerinden biridir ve Sony, bu ikisi için destek eklemenin “büyük miktarda veri ve karmaşık veri yapıları” gerektireceğini belirtiyor.

Haberi Paylaş
Benzer İçerikler
0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.