Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Life is Strange 2 İncelemesi

Life is Strange 2 bu sefer iki erkek kardeşin hikayesini duygusal bir şekilde anlatıyor.

İlk oyunun muazzam başarısından sonra Dontnod’un Life is Strange 2’yi çıkarmaması şaşırtıcı olurdu. Bu ikinci oyunda ana karakterimiz değişirken, önceki oyunun sevilen ikilisiyle ise hiçbir bağları bulunmuyor. Life is Strange 2’de yeni kahramanımız 17 yaşında Meksika kökenli, Sean Diaz adlı Amerikalı bir çocuk.

life is strange 2 incelemesi 1

Sean Diaz’ın Max Caulfield gibi zamanı geriye alma yetenekleri bulunmuyor fakat güneş batımı sırasında akustik gitar yavaşça çalmaya başladığınız zaman, hangi oyunu oynadığınız zaten açıkça belli oluyor. Yeni yüzler ve bilinmeyen mekanlarla bu tanıdık olmayan bir hikaye gibi dursa da, geri kalan her şeyiyle bildiğimiz Life is Strange oyunu.

Bu 4-5 saatlik Road adlı ilk bölümde orijinal Life is Strange ya da devamı Before the Storm’a göre daha büyük, daha kompleks bir hikaye anlatılıyor. İlk oyunda liseli bir kızın yaklaşan doğal bir felakete karşı tutumu işleniyordu fakat küçük bir kasaba olan Arcadia Bay ile sınırlıydı. Life is Strange 2 ise her yönüyle daha ayrıntılı bir hikaye ve olaylar Seattle’dan başlayıp Oregon’un ormanlarına doğru yayılıyor. Hatta bu yönüyle bir oyundan daha çok yol filmi hissi yaratıyor.

Life is Strange 2’nin politik yönü de var ve hatta Donald Trump yönetimindeki ABD’nin de bir portresini öne seriyor. Oyunda siyasi mesajlar verilirken, zaten bunu en başından göçmen asıllı ana karakterden anlayabiliyorsunuz. Oyunda Sean ve Daniel yola çıktığında ‘Her şey politiktir’ mesajı veren yayıncının sözleri de zaten bunu belli ediyor.

life is strange 2 incelemesi 2

Elbette Life is Strange 2 her zaman Amerika’nın en sinsi yönlerini gerçekçi bir şekilde gösterme gayretine ulaşamıyor. Önceki oyunlarda olduğu gibi küçük ayrıntılara odaklanıyor ve sizi de yavaşça ilerlemeye, ortamlarda oyalanmaya ve o ruh halini hissetmeye teşvik ediyor.

Life is Strange 2 her şeyin ötesinde iki kardeşin yine kardeşliğe dair olan hikayesi ve henüz oyunun erken aşamalarında bile Sean ile Daniel’ın arasındaki ilişki inanılmaz derecede dokunaklı. Yoldayken Sean sadece Daniel’e göz kulak olup onu korumuyor, aynı zamanda onu bir nevi büyütüyor. Bu sorumluluk da beraberinde farklı seçeneklerle karşımıza çıkıyor.

Sean olarak yaptıklarınızın Daniel’ın davranışlarını nasıl etkileyeceği muhtemelen bölümlerin sonlarına doğru belli olacak fakat küçük kardeşinizin sizi taklit ettiği de ortada olan bir gerçek. Life is Strange 2’de şimdilik sadece belirtileri gözüken bir süper güç de var ve bu Daniel’ın ahlaki gelişimini çok önemli kılıyor. Fakat umuyorum ki Daniel’ın zamanla öğreneceği bu güç gelecekteki bölümlerin odak noktası haline gelmez çünkü oyun şu anki haliyle epey tatmin edici bir deneyim sunuyor. Ormanda tek başınıza hayatta kalmaya çalışmak kesinlikle zorlu bir durum ve genellikle de bölüm boyunca zorlayıcı kararlar alıyorsunuz fakat ölüm-kalım meselesi Life is Strange 2’nin keyifli bir deneyim olmasını sağlayan asıl unsur.

life is strange 2 incelemesi 3

Açıkçası Dontnod’un Life is Strange serisinin yeni oyunu önceki yapımlara göre çok daha geniş ve kompleks bir hikaye anlatımı vaadinde. Kasaba yollarında, Donald Trump Amerika’sında yapılan bu yolculuk gerçek bir kardeşlik öyküsü anlatıyor. Tıpkı orijinal oyunda olduğu gibi Life is Strange 2 Episode 1 de küçük ayrıntılara önem vererek video oyunları arasında özgün bir yere sahip olmayı başarıyor.

Artıları:

  • Animasyonlar ve grafikler epey geliştirilmiş.
  • Daniel’ın harika yapay zekası macera oyunlarına farklı bir soluk katıyor.
  • Sıradışı bir hikaye anlatımı

Eksileri:

  • Devam eden oyunu bölüm bölüm yayınlama sistemi

İnceleme Özeti

Life is Strange 2 İncelemesi

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!