Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Konami, Oyun Stüdyolarını Kapattığı İddialarını Hızla Yalanladı

Konami'nin yeniden yapılanma hakkındaki kısa açıklaması internette bir fırtına yarattı. Şirket, oyun yapımına devam edeceğini açıkladı.

Konami‘nin yeniden yapılanma hakkındaki kısa açıklaması internette bir fırtına yarattı. Japon şirket video oyunları geliştirmeye devam edecek ve kapatılan stüdyoların bilgisi hızla reddedildi.

Konami Yeniden Yapilaniyor

İnternetin yarısının dün hakkında yazdıklarının aksine, Konami video oyun bölümünü kapatmıyor. Yatırımcılara bir raporla açıklanan iç geliştirme ekiplerinin yeniden yapılandırılması sektörde çok fazla kafa karışıklığına neden oldu.

Bir süredir Japon geliştiriciler, sürekli değişen video oyunu pazarının gerisinde kalmamak için yeniden yapılanma sürecinden geçiyorlar. Bunun en iyi örneği Square Enix ve SEGA‘dır. Her iki şirket de geliştirme ekiplerini merkezileştirmeye ve birlikte daha iyi çalışabilmeleri için bir düzine ya da daha küçük bölümden birkaç büyük bölüm oluşturmaya karar verdi.

Konami, Japonya’dan bu adımı atmaya karar veren başka bir şirket. Bununla birlikte, yatırımcılara yapılan bir duyuruda, çoğu oyuncunun bu hareketin tamamen geliştirme stüdyolarının tasfiyesi olduğunu düşündüren bir duyuru ile bilgilendirildi. Net bir kargaşa içindeydi ve sonuçta bunun bir yeniden yapılanma olduğunu belirten bir açıklamanın yayınlanmasına neden oldu.

Elbette toplumdan böyle bir tepki sıfırdan gelmedi. Birkaç yıldır Konami, PC ve konsol pazarı için neredeyse hiç düzgün bir oyun üretmiyor. Şu anda Japon şirketinin önceliği Pachinko makineleri ve mobil oyunlar. Konsollar ve PC için klasik oyunlar önemli ölçüde marjinalleştirildi. Planlanan hareketlere bakılırsa, bu yakında değişmeyecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.