Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Popüler Kelime Oyunu Wordle, New York Times Tarafından Satın Alındı

Ücretsiz çevrimiçi kelime oyunu Wordle, ABD merkezli The New York Times gazetesi tarafından satın alındı. Anlaşmanın mali detayları açıklanmazken, miktarın "yedi rakamlı düşük bir meblağ" olduğu belirtildi.

Ücretsiz çevrimiçi kelime oyunu Wordle, The New York Times’ın Games bölümü tarafından “yedi rakamlı düşük bir miktar” karşılığında satın alındı. Popüler oyun, yazılım mühendisi Josh Wardle tarafından Ekim 2021’de piyasaya sürüldü. Reklam veya uygulama içi satın alma gibi hiçbir para kazanma yöntemi olmaksızın tamamen ücretsiz olan uygulama, günlük kelime bulma mücadeleleri içeriyor.

New York Times, oynanışta herhangi bir değişiklik yapılmayacağını ve kullanımın ücretsiz kalacağını söyledi. ABD merkezli gazetenin yayınladığı diğer oyunlar arasında The Crossword, The Mini crossword, Spelling Bee, Letter Boxed, Tiles ve Vertex bulunuyor. Firma, oyunlarının 2021’de 500 milyondan fazla oynandığını söylüyor.

Wordle, Kısa Sürede Dünya Çapında Viral Olmayı Başardı

Wordle New York Times

Wardle, “Wordle’ın hikayesini takip ettiyseniz, New York Times Games’in kökeninde büyük bir rol oynadığını bilirsiniz ve bu nedenle bu adım bana çok doğal geliyor. The Times’ın oyunlarının kalitesine yaklaşımına ve oyuncularına karşı gösterdiği saygıya uzun zamandır hayranım. Onların değerleri bu konularda benimkiyle örtüşüyor” dedi.

The New York Times Games’in genel müdürü Jonathan Knight ise şunları söyledi: “Bu büyülü oyunun yeni evi olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Wordle, oyun portföyümüzün bir parçası olarak yetenekli mühendisler, tasarımcılar, editörler ve daha fazlasından oluşan bir ekibin yardımıyla kullanıcı deneyimini geliştirerek heyecan verici bir geleceğe sahip olacak”

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.