iPhone pil ömrü uzatma için yapabileceğiniz şeylerden biri de, telefonunuzun arka planında çalışan özellik ve servislerin bazılarından vazgeçmektir. Eğer telefonumun şarjı çok hızlı bitiyor serzenişinde bulunuyorsanız, bu duruma ekstra dikkat etmeniz de yarar var zira uzun vadede pil ömrünüz beklenmedik bir şekilde azalabilir.
Apple, iPhone ve iPad kullanıcılarının işlerine yarayabilecek birçok faydalı özellik sunuyor, ancak içlerinden bazıları şarj canavarı olabilir. Batarya ömrünü korumak için arada sırada hangi uygulamaların veya özelliklerin en fazla pil tükettiğini saptamak önemlidir. O özelliklerden biri de Ekran Süresi olabilir.
İlk olarak 2018’de yayımlanan iOS 12 güncellemesi ile hayatımıza giren araç, aygıtlarınızda ne kadar süre geçirdiğinizi anlamanızı sağlıyor. Ekran süreniz ile ilgili bilgiler içeren haftalık rapor alabilir, ekrandan uzakta geçirilecek süre için bir zaman ayarlayabilir ve uygulama kategorileri için süre sınırları ayarlayabilirsiniz. Fakat tüm bunlar bir şarj yükünü de beraberinde getiriyor.
iOS 17’den önce, kullanıcılar tüm Ekran Süresi özelliklerini aynı anda kapatma seçeneğine sahipti, ancak şimdi, ilgili ayarları devre dışı bırakmak için farklı bölümlere gitmeniz gerekiyor. iPhone ve iPad’de ekran süresini kapatmak için Ayarlar > Ekran Süresi > Uygulama ve Web Sitesi Etkinliği Kapat adımlarını izleyebilirsiniz.
Yalnızca birkaç uygulama için ekran sınırını kaldırmak istiyorsanız Ayarlar > Ekran Süresi > Uygulama Sınırları‘na gidin. Eğer daha önce sınır eklediğiniz bir uygulama kategorisi veya uygulama varsa, bu kısımdan kolaylıkla kaldırabilirsiniz.
Ekran Süresi başlangıçta cihazınızda bir şifre ile ayarlanmış ve kilitlenmişse, yukarıdaki ayarlarda yalnızca değişiklik yapabilirsiniz. Ekran Saati şifrenizi hatırlamıyorsanız, iki çözüm vardır. Birincisi Ekran Süresi şifrenizi sıfırlamaktır.
İlk olarak şu adımları izleyin: iPhone veya iPad’inizde Ayarlar > Ekran Süresi > Ekran Süresi Şifresini Değiştir > Şifreyi Unuttum. Ardından, Apple Kimliğinizi ve hesap şifrenizi girin. Cihazınız daha sonra Ekran Süresi için yeni bir şifre ayarlamanıza izin verecektir, ancak bu yöntem yalnızca Apple Kimliğinizi eski Ekran Süresi şifrenizi ayarladığınızda eklediyseniz çalışır.
İlk kurulum sırasında Apple Kimliğinizi eklemediyseniz, şifreyi bilmeden Ekran Süresini kapatmanın tek yolu iPhone’unuzu fabrika ayarlarına sıfırlamaktır. Bunu yaptığınızda ne yazık ki, Ekran Süresi ayarlarınız ve şifrenizle birlikte, cihazınızda depolanan tüm veriler kaybolacaktır. Fakat iCloud yedeğiniz varsa, tüm verilerinizi geri yükleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar
Telefon Şarj Olurken Adaptör Isınıyor Diyenlere Öneriler
Telefon Nasıl Hızlı Şarj Olur?: Bu 8 Yöntemi Mutlaka Deneyin