Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

iPad Mini (2021) Duyuruldu: Fiyatı, Teknik Özellikleri ve Çıkış Tarihi

Yeni iPad Mini 2021 modeli, bugün, Apple'ın iPhone 13 lansman etkinliğinde ortaya çıktı.

iPad Mini‘deki yenilikler neler? Tam 500 nit parlaklığa kadar ulaşabilen sıvı retina 8.3 inç ekran, kilit düğmesinde Touch ID, A13 Bionic işlemci, yüzde 40 daha hızlı ve yüzde 80 grafik birimi yükseltmesi ve bir USB-C bağlantı noktası bizleri bekliyor olacak. Tabii ki 5G bağlantısı da bulunan iPad Mini, bizlere iPad Air’i andırdı.

Arka kamera, 12MP değerine yükseltildi ve 4K’da kayıt yapabilecek. Ön kamera ise iPad Pro ve yeni iPad‘de bulunan Center Stage ile 12MP ultra geniş (122 derece görüş alanı) düzeyine yükseltildi.

iPad Mini

iPad Mini 6 Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Yeni iPad Mini 6, 14 Eylül’deki iPhone 13 tanıtım etkinliği sırasında açıklandı ve 24 Eylül’de tüm dünyada satışa sunulacak.

Şu an için sadece ABD’de 499 dolardan başlayan fiyatı biliyoruz. Daha büyük depolama varyantlarının ne kadara mal olacağı konusunda henüz herhangi bir ayrıntı öğrenemedik. Türkiye fiyatı da açıklanmadı.

Tasarım ve Ekran

Yeni iPad Mini, şirketin ürün yelpazesindeki en küçük iPad ancak bu serideki önceki yinelemelerden daha büyük bir ekrana sahip. Tabletin ekranı 8.3 inç ve sıvı retina olacak.

Apple‘ın Starlight dediği mor, pembe, uzay grisi veya krem rengi seçenekleri ile satışa sunulacak.

Cihazın üst düğmesinin içinde bir Touch ID parmak izi sensörü de olacak.

mini

iPad Mini Teknik Özellikleri

iPad mini 2021’in içinde hangi yonga setinin olduğunu henüz öğrenemedik ancak şirket, cihazın önceki yinelemelerine göre yüzde 40 daha hızlı işlemci ve yüzde 80 daha hızlı grafik birimi içereceğini söyledi.

Bataryanın ne kadar büyük olduğunu da henüz öğrenemedik ancak Apple, cihazın “tüm gün pil ömrü” sunacağını söyledi. Yeni tableti deneyene kadar pilin neler yapabileceği hakkında pek bir şey bilmemiz pek olası değil.

iPadOS 15 yazılımı da en başından itibaren cihazda çalışır halde gelecek.

Yeni tablet, f/1.9 diyafram açıklığına sahip 12 MP kamera, gerçek tonlu flaş ve akıllı HDR özellikleriyle çıkış yapacak.

Ayrıca ön kamera, 122 derecelik görüş alanına sahip 12MP ultra geniş sensöre sahip olacak. iPad Pro 2021’deki Center Stage özelliği – yani sizi takip eden kamera – burada da mevcut olacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.