Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Intel Arc Alchemist Ekran Kartı Fiyatı ve Özellikleri Sızdırıldı

Intel Arc Ekran Kartı performans sınıflandırmasını ve fiyatlarını gösteren bir slayt sızdırıldı. Intel'in RTX 3090 ve Radeon 6800 XT amiral gemileri ile rekabet etmesi pek mümkün değil.

Yüksek performanslı oyun ekran kartı pazarında üçüncü bir oyuncunun ortaya çıkması kesinlikle iyi olacak. Rekabetten başka hiçbir şey, ürünlerin kalitesini yükseltemez. Intel Arc Alchemist Ekran Kartı serisi 2022’nin ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek.

Duyuruların ardından gelen bilgiler bizi Nvidia ve AMD’yi tahttan indirmenin Intel’in amacı olmayacağına inandırdı. Şirketin yeni ekran kartları, amiral gemileri RTX 3090 ve Radeon 6800 XT ile savaşa girmeyecek. Sadece bu da değil, daha ucuz Arc ekran kartı varyantının ana rakibi daha çok, yenilenmiş RTX 2060 olacak.

Intel Arc Alchemist

Intel Arc Alchemist Neler Sunacak?

Bir sunumdan bir slayt gibi görünen yukarıdaki grafik Baidu forumunda göründü. Bu tür bilgiler elbette “sızıntı” olarak ele alınmalı. Bununla birlikte dikkatli olunarak, bazı sonuçlar çıkarılabiliriz. Arc Alchemist ekran kartı serisi, daha güçlü SOC1 ve daha zayıf olan SOC2 olmak üzere iki aileye ayrılacak. Daha zayıf olanı, 200 doların altındaki pazarı hedefleyecek ve GTX 1650 Super ve Nvidia’nın yeniden yapımına başlanan RTX 2060’ına rakip olacak.

Daha güçlü model, daha talepkar oyunculara yönelik olacak ve belki de RTX 3070 ve Radeon 6700 XT ile rekabet edecek. Intel’in Arc Alchemist’in yani şirketin ilk güçlü masaüstü ekran kartının piyasaya sürülmesiyle hemen en üst seviyedeki AMD ve Nvidia’dan müşteri çekmeyi düşünmemesi oldukça mümkün. Performans meraklılarının seçenekleri yine AMD ve Nvidia olacak.

Bakalım Intel‘in ekran kartı hamlesi gerçekten akıllıca bir hareket mi?

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.