Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

İlk Kez Bir Uzaylı İle Temas Kuruldu

Elite: Dangerous' ta ilk kez uzaylı teması sağlandı. Devasa boyuttaki haritada milyonlarca oyuncu ilk kez bu durum ile karşı karşıya kaldı.

Elite: Dangerous, 2015 yılında çıkmış bir oyun. Yıllardır, uzayda keşif yapan oyuncular, oyunda 400 milyardan fazla yıldız ve sayısını bilmediğimiz sayıda gezegen ve uydu bulunduğu düşünülürse, bunca yıldır hiçbir oyuncunun uzaylıyla karşılaşmaması normal karşılanabilir.

Uzay tutkunlarının çok seveceği Elite: Dangerous’ da oynayan DP Sayre(Dark Passage ile bir bağlantısı yok 🙂 ) isimli oyuncu, Hiperuzayda, gezinti yaparken, bir cisim tarafından engelleniyor. Tam ışık hızına ulaşıp atlama yapacağı sırada aracın tüm elektronik aksamları kapanıyor ve geminin ısıtıcıları ve ışıkları dahil çalışmamaya başlıyor. Ardından, karşısına daha önce hiç görülmemiş uzaylı teknolojisine sahip, bir papatya ya benzeyen uzay gemisi geliyor.

Kaşifin önüne gelip, tamamiyle savunmasız olan aracı, taradığını düşündüğümüz bir kaç hareket yapıyor. Arkasından ortadan kayboluyor. Arkasından kaşifimizin aracının elektrikleri geri geliyor. Hemen Bilinmeyen aracın peşine dşen DP Sayre, aracın gözden kaybolmasına engel olamıyor. Bu 2 yıl önce yayınlanmış oyunda ilk kez gerçekleşti. Anlayacağınız, Elite: Dangerous’ ta ilk kez oyuncular, yeni bir yaşam birimi ile irtibat kurdu. 

elitedangerous1280jpg 7f73af 1280w

Şanslıyız ki, DP Sayre, bu sahneleri kayıt altına alabilmiş. 400 milyardan fazla yıldızda ve bu yıldızların yörüngesinde olan gezegen, uydu ve diğer yapılardan hangisinde ne gibi gizemler yatıyor bilmiyoruz. Ancak, bu video ile görmüş olduk ki, uzaylılar en az bir gezegende, yaşamını sürdürüyor. Sanırım, onları bulmamızı bekliyorlar. 

Lafı daha fazla uzatmadan sizleri video ile başbaşa bırakmak istiyorum. 

ED | PC - Aliens!?

Belirtmek istiyorum ki, bu tarz oyunların daha çok olması gerekiyor. No Man’s Sky’ ın beklentileri karşılayamamasının sebebi belki de buydu. Kaşif hissini alamamıştık. Elite: Dangerous ise tam olarak bunu yapıyor. Ender’ in Oyunları gibi uzay temalı kitap serilerini bitirip, bu türe aç olan benim gibi insanlar için muhteşem bir haber ve hikaye olduğunu söyleyebilirim. Yazarken en çok ilgimi çeken haber tarzlarıdır bunlar. Bu duygularımı sizinle paylaşmak istedim.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

1 Yorum

  1. Serhat

    Muhteşem, sanki önceden kurgulanmış bir film sahnesi gibi gözüküyor. Oyunu oynama isteğim geldi içimden fakat bilgisayarım kaldırmaz.

    0
    0
    Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.