Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Huawei, Blockchain Uyumlu Telefon Geliştiriyor

Huawei'nin yeni modeli Blockchain uygulamalarını destekleyecek.

Dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon üreticilerinden Huawei, 27 Mart tarihinde yeni P20 serisini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Bu seriye dahil modellerle ilgili her geçen gün yeni yeni iddialar gün yüzüne çıkmaya devam ederken, şimdilerde Huawei ile ilgili bomba bir haber daha gündeme geldi. Bu iddiaya göre Huawei, blockchain teknolojisiyle üretilen uygulamaları destekleyecek yeni bir akıllı telefon üzerine çalışıyor.

Huawei Blockchain Uyumlu Telefon Geliştiriyor

Bahsi geçen iddianın kaynağı ise hiç de yabana atılır gibi değil. Bloomberg‘de yer alan haberde Huawei’nin Sirin Labs tarafından üretilen SIRIN OS isimli işletim sisteminin lisansını almak üzere görüşmelere başladığı bilgisi yer aldı. Eğer iki şirket arasında anlaşma sağlanırsa Huawei’nin yeni modeli Android işletim sisteminin yanı sıra blockchain teknolojisini de destekliyor olacak.

Hem Huawei, hem de Sirin Labs’ın yöneticileri bu iddiayı doğrularken konuya ilişkin detaylı bir açıklama yapmaktan ise kaçındı.

Daha önce de gündeme gelmişti

Aslına bakılırsa Huawei’nin bu proje için Sirin Labs ile işbirliğine gitmesi pek de sürpriz sayılmaz. Sirin Labs’ın blockchain uyumlu bir model üzerine çalışmalar yürüttüğü ve bu cihazı 1,000 doların altında bir fiyatla satışa sunacağı bilgisi 2017’de ortaya çıkmıştı. Hatta bahsi geçen model 25 binden fazla ön sipariş de almıştı.

Yeni nesil ICO’ları ve blockchain uygulamalarını destekleyecek olan model, kripto para yatırımı olanlar için de güvenli bir cüzdan işlevini görebilir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.