Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Hideo Kojima, Metal Gear 2’nin 20. Yaşını Kutladı

Hideo Kojima, Metal Gear Solid 2'nin 20. doğum gününü kutlamayı unutmadı.

Hideo Kojima, Metal Gear Solid’in ikinci oyunundan bazı ilginç gerçekler açıkladı. Dün, Metal Gear Solid 2‘nin 20. doğum günüydü. Bu vesileyle, oyunun yaratıcısı Kojima, bu klasik yapımdan biraz bahsetmeye ve bazı ilginç gerçekleri paylaşmaya karar verdi.

Hideo Kojima

Hideo Kojima’yı Ağlatan Şarkı

Metal Gear Solid 2, 13 Kasım 2001’de piyasaya sürüldü. Daha yaşlı oyuncular, o zamandan bu yana 20 yıl geçtiğine şaşıracak. Oyunun yaratıcısı Hideo Kojima da bu gerçeğe biraz şaşırmış görünüyordu. Olayla ilgili düşüncelerini ve bazı ilginç gerçekleri Twitter‘da paylaşmaya karar verdi.

Hideo Kojima’nın gönderisi, ikinci bölümün müziklerinde yer alan Goodbye to Yesterday adlı şarkının büyük bir hayranı olduğunu öğrendik, ünlü oyun yapımcısı bu şarkıyı her dinlediğinde ağlıyormuş. Ayrıca geliştirici, MGS 2’deki bir karakterin yanmamış bir sigara izmariti attığı için eleştirildi. Bu nedenle devam oyununda, kahramanın düşürdüğü her sigaraya basıyordu ve dördüncü bölümde portatif bir kül tablası bile vardı.

Geliştirici ayrıca ikinci oyunun kahramanı Raiden’ı da hatırlattı. Çocukluğundan beri öldürmek için eğitilmiş genç bir askerdi. Kojima, o sırada çocuğun hikayesinin oldukça olumsuz bir tepkiye neden olduğundan bahsetti. Ayrıca, gerçek hayattaki çocuk askerin hikayesi hakkında kendi kurguladığı bir canlı aksiyon filmi bile sipariş ettiğini itiraf etti ancak sonunda görüntüler oyuna giremedi çünkü yaş derecelendirme kuruluşu tarafından kabul edilmedi.

Sektörde uzun yıllar geçirmesine rağmen Hideo Kojima’nın emekli olma planı yok. Son oyunu Death Stranding çok olumlu eleştiriler aldı ve birçok oyuncunun kalbini kazandı. Elbette gelecekte geliştiriciden daha ilginç projeler bekliyoruz.

Haberi Paylaş
Benzer İçerikler
0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.