Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Haunted Chocolatier: Stardew Valley Yapımcısının Yeni Oyunu!

Haunted Chocolatier, Stardew Valley'in bağımsız bağımsız geliştiricisi ConcernedApe tarafından duyuruldu.

ConcernedApe‘in bir sonraki oyunu Haunted Chocolatier olacak. Stardew Valley yaratıcısı ConcernedApe’in merakla beklenen bir sonraki oyunu, önceki çalışmasına güçlü bir benzerlik gösteren yepyeni bir simülasyon olan Haunted Chocolatier olacak.

Aslında o kadar benzer ki ConcernedApe bunu şu ya da bu şekilde doğrulamaya hazır olmasa da bunun bir devam oyunu olması bile mümkün.

Haunted Chocolatier

Haunted Chocolatier Neler Sunacak?

ConcernedApe, Youtube‘da kısa bir açıklamayla Haunted Chocolatier’in güzel görünen yeni dünyasını gösterdi. Stardew Valley gibi, yukarıdan aşağıya piksel tabanlı bir simülasyon olacak ve ConcernedApe’in önceki çalışmasıyla hemen hemen aynı oynanış mekaniklerine sahip olacak gibi gözüküyor.

İlk karakterlerden bazıları olarak, büyük şehirde yaşamanın nasıl bir şey olduğunu soran Maddie’nin yanı sıra Jett ve Nigel’i gördük. Muhtemelen yine bunlardan birkaçıyla evlenebileceğiz.

Oyunun resmi web sitesinde “Bu oyunda perili bir kalede yaşayan bir çikolatacı olarak oynayacaksınız. Yeni rolünüzde başarılı olmak için nadir malzemeler toplamanız, lezzetli çikolatalar yapmanız ve bunları bir çikolata dükkanında satmanız gerekecek” açıklaması yapılmış.

ConcernedApe's Haunted Chocolatier -- Early Gameplay

Tek başına çalışan bağımsız geliştirici Eric Barone’nin takma adı olan ConcernedApe, geçtiğimiz on yılın en popüler bağımsız oyunlarından biri haline gelen Stardew Valley ile önemli bir başarı elde etti. Bu yılın başlarında Barone, Stardew Valley için büyük bir genişleme paketi yayınladı ve ardından dikkatini Haunted Chocolatier‘e kaydıracağını söyledi.

Barone duyurunun ardından: “Neden çikolata? Emin değilim. Sadece aklıma geldi. Bazen en iyi fikirlerin akıllıca düşünülmek yerine bir anda ortaya çıktığını düşünüyorum. Ben böyle seviyorum, önemli olan uygulama kısmı ve 10 yıllık uygulamadan sonra, bir fikri hayata geçirebileceğime her zamankinden daha fazla güveniyorum.” dedi. ve “Ne olursa olsun herkes çikolatayı çok sever” diyerek sözlerini bitirdi.

Ayrıca bu oyunun, Stardew Valley’den farklı olacağının sinyallerini de özetledi. Önceki oyununda odak noktası daha mütevazi idi ancak yeni oyunda daha “fantastik olasılıkları” olacakmış. Bu olasılıklar açıkça “büyülü perili hayalet çikolata” ile ilgili olacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.