Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Halo Wars 2’nin Satış Rakamları Beklenenin Çok Altında Kaldı

Halo Wars 2'nin satış rakamları resmen hayal kırıklığı yarattı.

343 Industries, The Creative Assembly tarafından geliştirilen Halo Wars 2’nin satış rakamları oyunun dünya geneline yayılamadığının kanıtı niteliğinde. Sadece Xbox One ve Windows PC için geliştirilmiş olan oyun, Microsoft’ta yüzlerin asılmasına sebep oldu. Gerçek zamanlı strateji oyunlarından kalan önemli boşluğu beklendiği gibi dolduramadığı anlaşıldı.

halo wars 2

21 Şubat 2017’de piyasyaa çıkan oyunun ilk haftasında ulaştığı satış rakamları kısa süre önce açıklandı. Gerçek zamanlı strateji türünde geliştirilen oyunun, satış rakamları şimdiki gibi seyretmeye devam ederse Halo evrenine neredeyse hiçbir şey katamadan oyun tarihindeki yerini sabitleyecek. Aslında oyunun oldukça işe yarar bir çapraz platform özelliği de bulunuyor. Xbox’ın Play Anywhere özelliğiyle, oyununuza PC üzerinden de erişebiliyorsunuz.

Genelde ortalama puanlar almayı başaran Halo Wars 2’nin satış rakamlarının yarısından fazlasını Amerika satışları oluşturuyor. Piyasaya çıktığı ilk hafta, 149.463 adet satılmış olan oyunun neredeyse 90.000 adeti Amerika içinde satılmış. Satışların sadece % 10’u Amerika ve Avrupa dışındaki bölgelerde gerçekleşmiş. Avrupa’da ise 39.102 adet satılmış olan oyunun grafiği yakın zamanda yükselişe geçmezse, geliştiricilerin yeni satış politikalarını düşünmesinin zamanı gelecek.

 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.