Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Halo Infinite Cross-Play (Çapraz Oyun) Özelliği Kapatılabilir Mi?

Beklenenden erken bir şekilde piyasaya sürülen Halo Infinite multiplayer modu, şu anda Steam'in en popüler oyunları arasında yer alıyor. Yeni Halo oyunu çapraz platform özelliğine sahip. Peki, bunu kapatmanın bir yolu var mı?

Halo Infinite çok oyunculu beta sürümü, Xbox’ın 25’inci yıldönümü şerefine yaklaşık bir ay erken yayınlandı. 15 Kasım’da Steam’de piyasaya sürülen yapım, hem dinamik oynanışı hem de bedava oluşu sayesinde kısa zamanda geniş bir kitleye ulaştı. Bildiğiniz gibi Halo Infinite cross play desteğine sahip. Oyun Xbox One, Xbox Series X / S ve PC’de yayınlanmış olsa da, bu oyuncu grupları arasında hiçbir engel bulunmuyor. Yani hangi platformda olurlarsa olsunlar arkadaşlarınızla özgürce takım kurabilir ve rakip oyuncularla savaşabilirsiniz.

Çapraz platform özelliği, çok oyunculu oyunların popülerliğini artırmak için son derece faydalı bir yol. Zira oyuncular hangi platformu kullandıklarına bağlı olmadan bir araya gelebilir ve hep birlikte oynayabilirler. Fakat bunun dezavantajları da olabilir. Örneğin, fare ve klavye kullanan oyuncuların, kontrolör kullananlara göre bir avantaja sahip olma eğiliminde olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bir fare, birçok durumda çok daha hızlı ve daha hassas hedefleme sağlar.

Halo Infinite Cross Play Özelliği Şimdilik Kapatılamıyor

Halo Infinite çapraz oyun

Şimdi gelelim en baştaki sorumuza: Halo Infinite cross play özelliğini kapatmak mümkün mü? Battlefield 2042 veya Call of Duty: Vanguard gibi çok oyunculu oyunların aksine, Halo Infinite’de çapraz oynamayı kapatmanın bir yolu yok. Bununla birlikte beta sürümünde karşınıza çıkan bazı oyuncuların denetleyicide mi yoksa fare ve klavyede mi olduğuna karar verebilirsiniz.

Halo Infinite dereceli maçlar, ne tür oyuncularla karşılaşacağınıza karar verebileceğiniz bir yer. Bu mod sizi benzer beceri seviyelerine sahip oyuncularla karşı karşıya getiriyor ve sıralamadaki yeriniz belirlenmeden önce 10 maçta mücadele etmenizi gerektiriyor. Ayrıca karşılaşmaları Tekli/Çiftli (Solo/Duo) olarak ayarlayabilirsiniz.

Halo Infinite Dereceli Maçlar ile Eşleşmeyi Ayarlayın

Halo Infinite cross play özelliği

Bu seçeneğin hemen altındaki başka bir açılır menüde ise Input ibaresini göreceksiniz. Buradan eşleşeceğiniz oyuncuları fare ve klavye ya da kontrolör kullananlar olarak sınırlandırabilirsiniz. Fakat bu ayar, Halo Infinite cross play özelliğini devre dışı bıraktığınız anlamına gelmez. PC, Xbox One ve Xbox Series X / S platformlarında farklı oyuncularla karşılaşmalara katılmaya devam edebilirsiniz.

Yukarıda dediğimiz gibi Halo Infinite’de çapraz platform özelliğini kapatmanın ne yazık ki bir yolu bulunmasa da, yukarıdaki ayarlamalar sayesinde yalnızca fare/klavye ya da denetleyici kullanan oyuncularla eşleşebilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.