Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Apple, Güney Kore’de Alternatif Ödemelere İzin Verdi!

Güney Kore'nin son yasası ile Apple artık üçüncü taraf ödeme sistemlerine izin vermek zorunda kalacak.

Apple ve Google, geliştiricilerin uygulamalarda kendi ödeme sistemlerini uygulamalarını yasakladıkları için eleştirildi ve hatta dava edildi. İki şirket, bir kullanıcının yaptığı her uygulama içi satın alma (IAP) için geliştiricilerden yüksek komisyon ücretleri almakla ünlü.

Geçen yıl Güney Kore, iki teknoloji devini geliştiricilerin kendi ödeme yöntemlerini uygulamalarına izin vermeye zorlayan bir yasa çıkardı. Sonuç olarak şirket, ülkede alternatif ödeme sistemlerine uymaya ve izin vermeye karar verdi. Apple, geliştiricilerin Güney Kore’de kendi ödeme sistemlerini uygulamalarına izin verecek. Şirket, değişikliğin ne zaman gerçekleşeceği konusunda kesin bir tarih paylaşmadı ancak, uyum planlarını Kore İletişim Komisyonu’na teslim etti.

Apple Ödemelerden Yine Pay Alacak

Apple

Şirket yaptığı açıklamada, “Koreli kullanıcılarımıza fayda sağlayacak bir çözüm üzerinde KCC ve geliştirici topluluğumuzla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Şirketimiz, Kore yasalarına büyük saygı duyuyor ve ülkenin yetenekli uygulama geliştiricileriyle güçlü bir işbirliği geçmişine sahip. App Store’u, kullanıcılarımızın sevdikleri uygulamaları indirmeleri için güvenli ve güvenilir bir yer tutarak çalışmalarımıza her zaman rehberlik edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yine de, tıpkı Google gibi Apple’ın da geliştiricilerden komisyon ücreti almayı planladığını belirtelim. Ödeme sistemleri üçüncü taraf sistemler aracılığıyla yapılsa bile şirketler bu paydan vazgeçmeyecek. Şirket, oranın mevcut yüzde 30’luk ücretten daha düşük olacağını belirtti. Bu ücretlerin gerçekte ne kadar düşük olacağı henüz paylaşılmadı.

Apple

Epic Games’in Kurucusu ve CEO’su Tim Sweeney, haberler hakkında yorum yaptı. Şirket daha önce de aynı nedenle Apple’a dava açmıştı. Tim, birkaç ay önce tekellere direnmek için tüm platformlarda tek bir uygulama mağazası kurmayı bile önerdi. Konuyla ilgili yaptığı yorum bu Tweet‘te paylaşıldı.

Oyun içi ögeleri Apple/Google veya üçüncü taraf ödeme sistemleri aracılığıyla mı satın almayı tercih edersiniz? Yoksa mağazayı kullanmaya devam mı edersiniz? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.