Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Güncelleme Desteği Biten Galaxy S8 ‘e Nasıl Android 11 Yüklenir?

Geçtiğimiz günlerde J3 Pop, A5 2017, A3 2017 ve A7 2017 güncelleme listesinden çıkarılmıştı. Bugün ise Galaxy S8 listeden çıkarıldı.

Öncelikle şunu belirtelim, Samsung en yeni güvenlik güncellemelerini en yeni cihazlarına sunma konusunda harika bir iş çıkarıyor. Öte yandan, şirket eski telefonları güvenlik güncellemesi bülteninden kaldırıyor. Bu yılın şubat ayında Samsung, güvenlik güncellemeleri listesinden dört telefonu çıkardı – Galaxy J3 Pop, Galaxy A5 2017, Galaxy A3 2017 ve Galaxy A7 2017. Şimdi sırada 2017’nin amiral gemisi telefonu Galaxy S8 var.

Samsung, Qualcomm Snapdragon 835 veya Exynos 8895 işlemci, 5.8 inç AMOLED ekran, tek bir 12 MP birincil kamera ve 3.000 mAh batarya içeren Galaxy S8’i Mart 2017’de tanıttı. Telefon kutudan Android 7.0 Nougat ile çıktı ancak iki işletim sistemi güncellemesi aldı. Samsung, 2019’da Android 9.0 Pie tabanlı One UI’yi cihaza sundu ve aylık güncelleme programından geçen yıl üç aylık güncelleme programına indirildi.

Galaxy S8 1 1

Samsung kısa süre önce güvenlik bültenini bir kez daha güncelledi ve şimdi Galaxy S8 serisini listeden tamamen kaldırdı. Bu, Galaxy S8 serisinin kullanım ömrünün sonunu işaret ediyor ancak yine de özel ROM’lar kullanarak cihazınızda en son Android sürümünü deneyimleyebilirsiniz.

Bazı forumlardaki geliştiriciler yakın zamanda cihazlar için Android 11 tabanlı Project Sakura özel ROM’unun resmi yapılarını çıkardı ve bu bağlantıya giderek telefonunuza ekleyebilirsiniz.

Devam etmeden ve cihazınızda özel bir ROM’u kurmadan önce, verilerinizin tam bir yedeğini aldığınızdan emin olun. Ayrıca, henüz yapmadıysanız, cihazınızın önyükleyicisinin kilidini açmanız ve telefonunuzda özel bir ROM’u kurmak için TWRP gibi özel bir kurtarma yüklemeniz gerekecek.

Peki bu ROM’lar nedir? Nasıl Kurulur?

  1. Telefonunuzda bootloader kilidi bulunuyorsa FastBoot veya benzeri programlarla bu kilidi açın.
  2. Yukarıda bağlantısını paylaştığımız ROM dosyasını indirin ve telefonunuzun içerisine atın.
  3. TWRP isimli kurtarma görüntüsünü telefonunuza yükleyin.
  4. Telefonu yeniden başlatarak kurtarma modu ile giriş yapın.
  5. Wipe sekmesine gidin ve Format Data seçeneğine tıklayın.
  6. TWRP ana menüsüne geri dönün ve Install seçeneğine tıklayın.
  7. Telefonunuzun hafızasına attığınız .zip uzantılı ROM dosyasını bulun ve seçin.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

2 Yorum

  1. egemen

    room sürümünde türkçe midir. sadece ingilizce mi bilginiz varmı

    0
    0
    Cevap
    • Mert Doğan

      Merhaba. Room geliştiricileri Amerikan. Büyük ihtimalle İngilizce sürüm olarak yayınlanmıştır ancak diğer global dillere yer verildi mi diye indirip kontrol etmenizde fayda var.

      0
      0
      Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.