Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

GTFO İnceleme

Son yılların en iddialı FPS oyunlarından GTFO, 1.0 versiyonu ile karşımıza çıktı. Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz son derece korkutucu ama bir o kadarki eğlenceli bir oyun olan GTFO, dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

GTFO incelemesi ile karşınızdayız. 10 Chambers tarafından geliştirilen ve yayınlanan birinci şahıs çok oyunculu hayatta kalma korku oyunu, kendine has özellikleriyle ‘buradayım’ diye bağırıyor. Canavarlarla dolu terk edilmiş, gizemli bir tesisin derinlerine dalmak zorunda kalan dört mahkumdan oluşan bir grup olarak oynuyorsunuz. Oyunda keşif ve gizlilik gerektiren görevler olmakla birlikte, tamamlamanız gereken hedeflerin niteliği değişkenlik gösterebiliyor.

Oyuna silah ve aletlerle donatılmış olarak başlıyorsunuz, ancak cephane kıt ve karşılaşacağınız canavarları öldürmek oldukça zor. Bu nedenle mümkün mertebe etrafta olan canavarları uyandırmamak en iyisi olacaktır. Ayrıca iletişim, takım çalışması, kaynakların akıllıca kullanılması da hedefleri tamamlamada ve hayatta kalmanızda anahtar noktalardan.

GTFO korku oyunu

Çok oyunculu oyunlar, genellikle gerilim ve korkudan biraz uzaktırlar. En azından bu hisleri oyuncuya yaşatmada biraz sorun yaşarlar, ancak GTFO‘da durum farklı. Son derece yoğun, kaotik ve karanlık bir atmosferde geçen FPS oyunu, görsel efektleri ile sizi adeta ekrana kilitliyor.

Daha önce de söylediğim gibi GTFO’da hayatta kalmak oldukça zor. Zira oyuna tam cephane ile bile başlamıyorsunuz. Aynı şekilde sağlık kitleri ve diğer ekipmanlar da az. Kısacası yüzde 100 ile başlayan tek şey sağlığınız. Hayatta kalmak veya görevleri tamamlamak için kullanabileceğiniz eşyaları bulmak için her rafı, sandığı ve dolabı kontrol etmelisiniz. Bir sağlık veya cephane kiti bulsanız bile, isabet başına yalnızca yüzde 20 sağlık veriyor. Başarılı olmanın tek yolu, elinizdeki ekipman ve eşyaları dikkatli bir şekilde kullanmaktan geçiyor. Bu arada sağlık kitlerini kendiniz dışında diğer oyunculara da uygulayabiliyorsunuz.

GTFO incelemesi

GTFO, dört oyunculu bir co-op deneyimi sunuyor. Oyuna başlamadan önce silah seçimi yapabiliyorsunuz. Ayrıca karakterinizin kıyafetlerini özelleştirebilme şansınız da var. Henüz tam anlamıyla bir karakter ve donanım ilerlemesi yok. Bu nedenle tüm öğelerin kilidi açık. Oyun başladığınızda etrafta çeşitli kasalar göreceksiniz. Buralardan belirli özelliklere sahip öğeleri karakterinize yükleyebilirsiniz.

Bununla birlikte GTFO‘da her öldüğünüzde farklı bir düzenle karşılaşıyorsunuz. Bu da, içerideki düşmanların ve eşyaların farklı konumlarda olacağı anlamına geliyor. Seviyeler her zaman aynı değil, çünkü bunlar “rundowns” adı verilen farklı güncellemelerde yenileniyor. Bu sayede oyun boyunca aynı aşamaları tekrar tekrar oynamak zorunda kalmıyorsunuz. 10 Chambers, güncellemeler yoluyla düzenli olarak yeni seviyeler ekliyor ve eskilerini kaldırıyor.

GTFO steam

Oyundaki mekan, karakter, silah ve atmosfer tasarımı gerçekten etkileyici. Ayrıca görsel ve ses efektlerinin de son derece başarılı olduğunu söylemeden geçmeyelim. Oynadığınız ortam gerçekten ürkütücü. Bilmediğiniz bir ortama adeta kör bir şekilde dalıyorsunuz, ancak zaman geçirdikçe yeni şeyler öğreniyorsunuz. Tabii, bu durum GTFO’nun daha az korkunç olmasını sağlamıyor. Aksine, ilerledikçe çok daha inanılmaz ortamlarla karşılaşıyorsunuz. Kısacası oyun boyunca gerginlik ve heyecanı en üst seviyede yaşıyorsunuz.

GTFO’daki temel hikaye veya amacınız hakkında bilgi sahibi olmuyorsunuz. Sadece koruyucu maske, eldiven ve silahlarınızla ürkütücü bir ortama dalış yapıyorsunuz. Mutant yaratıklarla ve çevresel tehlikelerle dolu olan mekan, derinlere indikçe daha tehlikeli bir hal almaya başlıyor.

GTFO hayatta kalma korku oyunu

Yukarıda da vurguladığım gibi gizlilik içinde ilerlemeniz çok önemli ama yaratıkları uyandırdığınız zaman ekipçe ateş gücüne ihtiyacınız olacak. GTFO’daki silah duyarlılığı ve ateş ederken ki his gerçekten iyi. Cephane kıtlığı sebebiyle dikkatli nişan olmanız gerekiyor. Sıçrayarak veya koşarak canavarları vurmak oldukça zor.

Toparlamak gerekirse; bir video oyununda karşılaşabileceğiniz en iyi atmosferlerden birine sahip olan GTFO, çevrimiçi eşli FPS oyunu arayanlar için adeta biçilmiş kaftan. Özellikle zorlu bir kooperatif deneyimi arıyorsanız, kesinlikle göz atmanızı öneririm. The Game Awards etkinliğinde Erken Erişim sürecini tamamlayan ve Version 1.0’a geçen GTFO, Steam’de yüzde 25 indirimle 134,25 TL‘ye satılıyor. Özel promosyon 16 Aralık’ta sona erecek.

İnceleme Özeti

GTFO İnceleme

8
İyi

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Berk, Ege Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2017 yılında mezun oldu. Daha önce Tamindir, Webtekno ve ShiftDelete gibi sitelerde içerik editörlüğü yaptı. Şimdi yoluna Turkmmo'da devam ediyor.

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!