Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

GTA 5’in 2021’in Son Üç Ayındaki Satış Adedi Şaşırttı

Bu sene piyasadaki dokuzuncu yılını deviren GTA 5, 2021'in son üç ayında 5 milyon daha sattı ve toplam satış adedini 160 milyona çıkardı.

Piyasaya sürülmesinin üzerinden yaklaşık 9 yıl geçmesine rağmen hala peynir ekmek gibi satmaya devam eden GTA 5, ticari açıdan tüm zamanların en başarılı oyunlarından biri olmaya devam ediyor. Aralık 2021’de sona eren çeyreğe ilişkin kazanç raporunu yayınlayan Take-Two Interactive, ikonik yapımın geçtiğimiz yılın son üç aylık döneminde 5 milyon kopya daha sattığını açıkladı.

Bu rakamlarla birlikte GTA 5 satışları 160 milyona ulaşırken, Grand Theft Auto serisinin toplam satışları ise Kasım 2021’den bu yana 15 milyonluk artışla 370 milyona yükseldi. Öte yandan absürt hataları ile tepki toplayan GTA The Trilogy – Definitive Edition‘ın satış rakamları açıklanmadı, ancak Take-Two CEO’su Strauss Zelnick, oyunun şirketin ticari beklentilerini önemli ölçüde aştığını söyledi.

GTA 5 Satışları 160 Milyona Ulaştı

GTA 5 satışları
GTA 5, 2021’in son üç ayında 5 milyon kopya daha sattı.

15 milyonluk artışın 5 milyonunu GTA 5 oluşturuyor. Geri kalan 10 milyon rakamına GTA üçlemesinin ne kadar katkıda bulunduğu belirsiz. GamesIndustry.biz ile konuşan Zelnick, oyunda kalite sorunları olduğunu kabul ederek, “Bu sorunları ele almaya çalıştık. Oyunun ticari olarak nasıl performans gösterdiği konusunda kendimizi çok iyi hissediyoruz. Sanırım başlangıçta kalite konusunda hepimiz biraz hayal kırıklığına uğradık. Yapılması gereken daha çok iş var” ifadelerini kullandı.

GTA 6’nın yapım aşamasında olduğunun resmi olarak duyurulmasına da değinen Take-Two CEO’su, “Rockstar’ın Grand Theft Auto’nun bir sonraki oyunu üzerinde çalışmasından heyecan duyuyorum. Geçmişte GTA serisinin iyi performans göstermeye devam edeceğine inanmak için her türlü kanıt var” dedi.

GTA 5 satışlarının hala yüksek olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.