Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Google ve Qualcomm, Hızlı Android Güncellemeleri İçin Birlikte Çalışıyor

Google ve Qualcomm'ın bu iş birliği ilk önce Snapdragon 888 ile birlikte 2021 yılının başlarında başlayacak.

Qualcomm ve Google, Google’ın, cihaz üreticilerinin Qualcomm’un yonga setine özel yazılımı hakkında endişelenmeden telefonları ve tabletleri yeni Android sürümlerine yükseltmesini kolaylaştırmak amacıyla bir proje başlatıyor. İşletim sistemi güncellemelerini basitleştirmeyi amaçlayan iddialı çok yıllık projesi Project Treble‘ı genişletmek için çalışacaklarını duyurdu.

Google ve Qualcomm Hizli Android Guncellemeleri Icin Birlikte Calisiyor

Amaç, kullanıcıların telefonlarına Android’in en son sürümünü (her zaman garanti edilemeyen bir şey) daha da kolaylaştırmak. Ayrıca yeni Qualcomm yongalarının dört Android işletim sistemi güncellemesini ve dört yıllık güvenlik güncellemelerini desteklemesini sağlamak. Android telefonların çoğunun sunduklarından büyük bir ilerleme. Böyle bir olay, gerçekten başarılırsa, Android akıllı telefonlarını uzun vadeli yazılım desteği açısından Apple’ın iPhone’larına yaklaştırır.

Qualcomm ve Google’ın burada yaptığı şey biraz teknik. Ancak esasen, Android’i farklı parçalara ayıran Project Treble için mevcut stratejinin benzer bir uygulamasına indirgeniyor. Project Treble sayesinde OEM’ler, Qualcomm gibi silikon şirketlerinden güncellenmiş bileşenleri beklemek zorunda kalmadan Google’ın yazılımının güncellenmiş parçasını kullanabilir.

Qualcomm’daki yeni yaklaşım, en azından teoride daha hızlı güncellemelere izin verecek. Desteklemek zorunda kaldığı ek yazılım kombinasyonlarını azaltarak yonga üreticisinin işini kolaylaştıracak.

İşin püf noktası, bu programın Android güncelleme döngüsünü hızlandırmak veya cihaz ömrünü uzatmak için ne gibi faydalar sağladığını görmemizin birkaç yıl alacağıdır. Bunun nedeni, Qualcomm’un bu taahhüdünü yalnızca gelecekteki cihazlar için, yaklaşan Snapdragon 888’den (2021’in başlarında telefonlara gelecek şekilde ayarlanan) başlayarak yapıyor olmasıdır.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.