Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Google Play Store’da Artık Minimum Android Sürümü Gösterilecek

Google Play Store'da artık uygulamanın istediği minimum işletim sistemini görebileceksiniz.

Google Play Store kısa süre önce, bir uygulamayı indirmeye başladığınızda ana ekranınızda dairesel bir yükleme göstergesi gösteren yeni bir özellik aldı. Google’ın yakın zamanda piyasaya sürdüğü bir başka küçük güncelleme, bugün itibarıyla size bir cihazın bir uygulamayı yüklemek için karşılaması gereken gerekli veya minimum Android sürümünü söylemesi oldu.

Her Android uygulamasının “minimum Android sürümünü” tanımlaması gerek. Minimum sürüm, bir uygulamanın desteklediği en eski Android sürümünü ve belirtirken hedef sürüm, uygulamanın oluşturulduğu amaçlanan Android sürümünü belirten bir açıklamadır. Son güncellemeyle birlikte, Google Play Store artık uygulamalar için gerekli Android işletim sistemi sürümünü görebileceksiniz.

Google Play Store Güncellemeleri Hızlandı

Google Play Store

Bu bilgiler bir süredir Google Play Store’un web sürümünde mevcut olsa da, Google bunu Play Store uygulamasında göstermeye nihayet bugün başladı. Bunu görmek için Play Store uygulamasında bir uygulama listesi açın, “Bu uygulama hakkında”yı tıklayın ve ardından en alta gidin. Android OS, uygulama sürümü, indirmeler ve uygulama izinlerinin yanı sıra “Uygulama bilgileri” bölümünde listelenecek.

Dürüst olmak gerekirse, bu bilgiyi kendi başına bilmenin gerçek bir faydası veya faydası yok. Bunun nedeni, Play Store’un varsayılan olarak yalnızca cihazınızda çalışabilen uygulamaları göstermesi. Örnek vermek gerekirse siz şuanda Android 5.0 çalıştıran bir cihaz kullanıyorsanız ve bir uygulama Android 6.0’ı hedefliyorsa Play Store o uygulamayı size göstermez. Yani bu pek gerekli bir özellik değildi ancak isteyeni çoktu. Fazla özellik göz çıkarmaz diyelim.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.