Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Google, Mictosoft’ un Hatasını Bulup Herkese İfşa Etti

Abisini ifşa eden çocuk gibi hareketler yapma Google :)

Google, geçtiğimiz gün kendi bloğu üzerinden Windows 10′ da yer alan ciddi bir hatadan bahsetmiş, bunun nerede ve neyden kaynaklı olduğu detaylı bir şekilde açıklamıştı. Bu durum Microsoft’ u sinir etmişe benziyor. Google’ ın açığı ifşa ederek, zararlı insanlara kapı araladığı için bütün Windows 10 kullanıcılarını tehlikeye soktuğunu belirten Microsoft, böyle blogda yayınlamak yerine hatayı Microsoft’ a iletmesinin çok daha uygun olacağını açıkladı.
drive-vs-office
Aslında bu konuda Microsoft’ a hak veriyoruz. Belki Google, rakibini kötü göstermek istemiş olabilir ve bu oldukça normal bir durum. Ancak yinede biz kullanıcıları tehlikeye atacak ve özellikle bu zamanlarda bu kadar tehlikeli siber saldırıların yapıldığı bir zamanda, şirketlerin birbirine destek olması çok önemli. İşletim sistemi yeni bir güncelleme aldığında genel olarak bu açıkların kapanması içindir. Bu açıkları kapatan güncellemeleri düzenli olarak yapmalıyız.

Google’ ın bunu yaparken, böyle bir şeyi düşünmediğini düşünsek te, ileride kendi işletim sistemlerinde de bir açık çıktığında aynı sorunla karşılaşmamak için bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor. Google’ a kardeşini ispiyonladığı için kızıyoruz ve bir daha yapmamasını tembihliyoruz.

Bu arada Google’ ın yayınlamış olduğu posta, BURADAN ulaşabilirsiniz.

Haberi Paylaş
Benzer İçerikler
0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.