Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Google Haritalar Bir Telefonla Street View Fotoğraf Oluşturmaya İzin Veriyor

Google Haritalar artık sadece bir telefonla Street View fotoğrafları oluşturmanıza olanak sağlıyor. Özel bir ekipman gerekmiyor.

Google Haritalar, yalnızca bir telefon kullanarak Street View fotoğrafları oluşturmanıza olanak tanıyan yeni bir güncelleme alıyor. ARCore uyumlu cihazlara sahip Android kullanıcıları artık görüntüleri yakalayabilir. Belirli alanlarda Google Street View‘da yayınlayabilir. Google, başlangıçta Toronto, New York, Austin, Nijerya, Endonezya ve Kosta Rika‘da gönderimlere izin veriyor. Yakında bu özelliği daha fazla bölge destekleyecek.

Google, kendi Street View görüntülerine sahip olmadığında kullanıcı tarafından oluşturulan bu içeriği kullanacak.

Google Haritalar Sokak Görünümü ürün müdürü Stafford Marquardt, “Kendi Sokak Görünümü yayalarımız ve arabalarımız gezegenin 10 milyon milinden 170 milyardan fazla görüntü toplarken, dünyanın hâlâ pek çok haritası çıkarılmamış bölgesi var” diyor. “İnsanlar bağlantılı fotoğraflara katkıda bulunduklarında, Google Haritalar’daki Sokak Görünümü katmanında noktalı mavi çizgiler olarak görünecekler.”

Google Street Wiev Arabasi

Yeni beta özelliği aylardır test ediliyor. Google, Android için Street View uygulamasında çekilen bir dizi bağlı fotoğrafı otomatik olarak döndürüp konumlandıracak. Kullanıcılar geçmişte Street View görüntülerini gönderebilse de, özel bir 360 derecelik kamera gerektiriyordu. Bu yeni özellik sadece standart bir telefon kamerasını kullanıyor.

Sokak Görünümü özelliğini, Google’ın Street View gezginlerinin ve arabalarının bile ziyaret etmediği ulaşılması zor yerler de dahil olmak üzere daha birçok alana açıyor. Google, bu görüntüleri Google Haritalar’ı yeni işletmeler veya herkese açık olarak yayınlanan çalışma saatleri gibi bilgilerle güncellemek için de kullanacak ve şirket, yüzleri ve araç plakalarını bulanıklaştırmak için standart Street View gizlilik özelliklerini uygulayacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.