Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Google, Bulletin İsimli Yeni Uygulamasını Tanıttı

Google'ın yeni geliştirdiği Bulletin uygulamasıyla artık herkes muhabir olacak!

2013 yılında Android kullanıcılarının hayatına giren Google Now kartları sayesinde Google uygulaması üzerinden ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş haberleri alma fırsatı sunan Google, şimdilerde yerel haber akışını güçlendirmek için yeni bir uygulama geliştirdi: Bulletin!

Google Bulletin app

Şuan için test aşamasında olan Bulletin (Türkçe’de “Bülten” anlamına geliyor) uygulamasıyla kişiler, bulundukları şehir veya ilçeyi ilgilendiren haberleri cep telefonları üzerinden okuyabilecekler. Bunun yanı sıra herkesin muhabir olup yerel haber paylaşabilmesine de imkân tanıyan yazılım, şuan için yalnızca ABD’nin birkaç şehrinde test ediliyor.

Nashville ve Oakland şehirlerinde erken erişime açılan uygulama, yerel gazetecileri daha çok haber yapmaya teşvik edecek bir yapıya sahip. Buna göre Bulletin uygulamasını yükleyen muhabirler video çekip Snapchat‘teki gibi kısa süreli “snap” paylaşımları yapabilecekler. İnsanlara “Topluluğunuzun sesi olun” diyerek Bulletin’i kullanmaları yönünde çağrı yapan Google, kısa süre içinde ABD başta olmak üzere birçok ülkede yeni uygulamasını hayata geçirmeyi planlıyor.

Ayrıca Bulletin’in test edildiği Nashville ve Oakland şehirlerinin en büyük ortak özellikleri, Google Fiber şehirleri arasında yer alıp birçok teknoloji girişimine de ev sahipliği yapmaları.

Ne tür haberler yer alacak?

Geçtiğimiz gün Google yöneticilerinin de katıldığı lansman programında Bulletin uygulaması Nashville halkına tanıtıldı. Etkinlikte Bulletin’de yer alması beklenen haberlerin içeriklerine dair açıklamalar da yapıldı. Buna göre yerel şehir takımının müsabaka sonuçları, bölgesel hava durumu raporları ve gönüllülük faaliyetleri gibi kategorilerden yerel haberler Bulletin üzerinden paylaşılabilecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.