Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Game of Sultans Başlangıç Rehberi

Game of Sultans isimli mobil oyunda işinize yarayacak bir çok taktik ve bilgi öğreneceksiniz.

Türkiye’de oldukça popüler olan ve çok oynanan mobil oyunlardan biri de Game of Sultans. Android ve iOS telefonlarda oynanabilen bu oyun, çoğu oyun gibi konusunu tarihten alıyor. İmparatorluk yönetimine dayanan ve diğer imparatorluklar ya da ülkeler ile savaştığınız bir oyun. Bu oyunu özel kılan şeylerden biri de Osmanlı İmparatorluğu’nu ele almasıdır.

Bu oyunda amacımız imparatorluğu yükseklere taşımak olacak. Savaş görevleri, vezir yönetimi, kaynakları kullanma, miraslar, ekonomi gibi her türlü detay oyunda mevcut. Eğer oyuna yeni başlamış olan biriyseniz doğru yerdesiniz. Game of Sultans başlangıç rehberi isimli konumuzda adı üstünde yeni oyuncuların işine yarayacak bir çok bilgi bulacaksınız.

game of sultans baslangic rehberi 2

Game of Sultans Başlangıç Rehberi

Oyunda yapmanız gereken en önemli şeylerden biri sürekli aktif olmaktır. Oyun ne kadar çok aktif olursanız, oyuna ne kadar geri dönerseniz sizi o kadar çok ödüllendirmektedir. Her zaman uyanık olmalı ve kaynakları takip etmelisiniz. Bu sayede halkınızın sevdiği bir sultan olma yolunda ilerlersiniz. Birazdan ele alacağım başlıklar direkt olarak şimdi bahsettiğim şey sayesinde olacak. Yani oyunda bol bol aktif olmak sayesinde.

Sultan Seviyesi

Sultan seviyesi önemli. Sultan seviyeniz ne kadar fazla olursa o kadar yeni şeyler elde edersiniz. Örneğin yeni birimlerin ve merkezlerin kilitlerini açabilir, Vezirin size PvP savaşlarında yardım etmesini sağlayabilir. Ama en önemlisi Sultan seviyenizin artması sizlere hız verir. Yani askerleri, kaynakları ve vergileri daha hızlı toplarsınız. Yani elinizde ki para da artar kaynakta artar.

Sonuçta oyunumuz bir savaş oyunu ve savaşlarda neye ihtiyaç duyulur? Tabi ki askerlere. Ne kadar çok askeriniz olursa o kadar çok güçlü olursunuz. Seviye atlamanın bir kaç yolu bulunmaktadır. Size verilen görevleri tamamlamak, hikaye modu üstünden gitmek, size verilen XP arttırıcı eşyaları kullanmak gibi. Eğer kendi kendine yeten bir sultanınız olsun istiyorsanız ve ayrıca fazla kaynağa ihtiyaç duymuyorsanız kaynak kazanımını azaltın ve bu sayede daha bol miktar XP alın. Yani seviyeniz de hızlı bir şekilde artmış olur.

Vezirler

Vezirler oyunda ki en büyük yardımcılarınız olacak. Vezirlere sahip olmak sizi bir adım ileri taşıyacaktır. Çoğu şey ile sizin yerinize ilgilenirler. Kaynak arttırma da, diplomasi tabanlı ilişkilerde kısacası her şey de görev alırlar. Ayrıca sizlere bonus özellikler de verir. İyi bir Sultan olmak istiyorsanız Vezirleriniz ile sürekli iletişim halinde olmalı ve ilgilenmelisiniz.

Vezirlerin toplam 4 adet yeteneği bulunmaktadır. Daha doğrusu bunlara alanlar da diyebiliriz. Politik, askeri, kaynak ve itibar. Ama her vezir bunlardan sadece birinde uzmanlaşmıştır. Benim sizlere tavsiyem önceliğiniz askeri bakımdan uzman olan bir vezir almanız. Bu Vezirlerin isimleri de şöyle. Fazil, Hadim ve Veli. Bunlara öncelik verin. Vezirlerinizi sürekli eğitimde tutun. Bunu akademi merkezinde yapabilirsiniz. Ne kadar çok eğitim görürlerse o kadar çok yararları olacaktır.

Mirasçılar – Varisler

En iyi varisleri ya da mirasçıları almaya çalışın. Bunları Konsorsiyum’dan alabiliyorsunuz. Oyunda sultanın bir haremi olacak ve burada ki kadınlar ile evlenecek ve çocukları olacak. Bunu bile stratejik düşünmeniz lazım. Doğacak olan çocuklar bir bakıma mirasçı olacak. Mirasçılar ile imparatorluğunuzun istatistikleri artışa geçecektir. Nadir mirasçıları elde etmeye çalışırsanız mantıklı olur. Buda sizin ve Konsorsiyum ile uyumunuza bağlı olacaktır. Bu yüzden bu seviyeleri arttırın. Ne kadar çok seviye olursa o kadar kaliteli mirasçılarınız olur.

Bu çocuklar büyüdükçe diğer ülkeler ya da imparatorluklar ile iletişime geçecek ve bir nevi stratejik bir rol alacaktır. Diğer ulusların çocukları ile de evlendirebilir ve böylece stratejik ortaklıkta kurabilirsiniz. Dediğim gibi nadir mirasçılara varislere odaklanın. Bunlar daha başarılı olmaktadır.

Etkinlikler

Oyunda sık sık etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Hiç olmazsa ara da bir oyuna girip etkinlik var mı yok mu diye kontrol edin. Bazı etkinlikler habersiz çıkabiliyor ve oldukça güzel ödüller sunuyor. Bu yüzden bir etkinlik varsa katılın. Bu sayede imparatorluğunuz için işe yarayacak bir çok ödül sahibi olursunuz. Artık geriye tek bir şey kalıyor. O da bol bol oyunu oynamak. Gerisi zaten bu dediklerimi uygularsanız gelecektir.

Game of Sultans başlangıç rehberimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Faydalı bir konu olduysa ne mutlu bana. Sormak istediğiniz bir şey olursa yorum yaparak sorabilirsiniz. Başka yazılarsa görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.