FIFA 23 Dünya Kupası (World Cup) modu, yanlışlıkla PlayStation 5’teki oyuncuların erişimine açıldı. Hatayı fark eden Electronic Arts (EA), modu hemen geri kapattı. FIFA World Cup modu, kasım ayında başlayacak olan 2022 Dünya Kupası ile eş zamanlı olarak açılacaktı. Fakat yaşanan aksaklık sonucu bazı şanslı PS5 kullanıcıları modu erkenden deneme şansı yakaladı.
PlayStation 5’teki FIFA 23 sahipleri, dört farklı alt modu gösteren Dünya Kupası modunun ekran görüntülerini sosyal medyada yayınladı: FIFA World Cup Live, FIFA World Cup Santra, Çevrimiçi Turnuva ve FIFA World Cup 2022. Aranızda bilen okurlarımız olacaktır. Katar’daki turnuvada boy göstermeye hak kazanan takım sayısı 32, ancak FIFA oyuncuları bu modda 48 takım arasından seçim yapabilecekler.
FIFA 23 Dünya Kupası Modu Kazara Açıldı

İlk haftasında 10,3 milyon oyuncuya ulaşan FIFA 23, seri tarihinin en başarılı çıkışına imza attı. EA, FIFA ile 1997 yılından bu yana devam eden marka anlaşmasını sonlandırma kararı almıştı. FIFA lisansı altında son oyununu geliştiren firma, yoluna kendi markası ile devam edecek. Gelecek yıldan itibaren çıkan FIFA oyunları EA Sports FC olarak adlandırılacak. Bu değişikliğin seriye nasıl bir etki yapacağı ise büyük bir merak konusu.
Steam‘de 700 liraya satılan FIFA 23, 30 Eylül’de piyasaya sürüldü, ancak oyuncular çıkış tarihinden bu yana yeni anti cheat sistemi kaynaklı pek çok hatayla karşılaşıyor. Zaten Steam incelemeleri de oyuncuların memnuniyetsizliğini net bir şekilde gösteriyor. Oyun için yazılan 13.221 kullanıcı incelemelerinden yalnızca yüzde 39’u olumlu. Değerlendirmelerin olumluya dönmesi için EA’in biraz daha efor sarf etmesi gerekebilir.

