Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Facebook’a Yüz Tanıma Sistemi mi Geliyor?

Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook yeni güvenlik önlemleri deniyor. Facebook'un yüz tanıma sistemi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook, bugünler Snapchat’in özelliklerini kullansa da çeşitli yeniliklere de imza atmaya çalışıyor. Hesap güvenliği konusunda çeşitli adımlar atan Facebook farklı bir boyuta girmek üzere.

Facebook’a Yüz Tanıma Sistemi mi Geliyor 2

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcıya sahip olan Facebook günümüzün en büyük sosyal medya platformu olarak biliniyor. Güvenli giriş alanında birbirinden farklı onlarca adım atan Facebook bu kez de yüz tanıma sistemiyle gündeme geldi. Facebook’un kısa bir süre önce selfie yöntemiyle hesapları güvene almaya çalıştığı da bugün ortaya çıktı. Birçok sosyal medya ağının kullandığı captcha sistemi şu günlerde yetersiz kalırken, Facebook’ta güvenliği yeniden sağlamak için çeşitli yöntemler deniyormuş.

Yeni sisteme göre Facebook, kullanıcıların yüzünden giriş onayı alacak. İnternet’e sızan bir görselde Facebook’un yüz tanıma sistemi üzerinde çalışmalarını doğrular nitelikte olduğu görülüyor. Şuan için yüz tanıma sistemi deneme aşamasında olduğu için Facebook tarafından herhangi bir bilgi paylaşılmış değil. Facebook bu hareketi ile birlikte kullanıcıların girişlerini tam anlamıyla güvenli bir hale getiriyor. Facebook’a Face ID gibi giz özelliğin gelmesi ile diğer sosyal medya platformları da bu fikirden esinlenerek yeni bir

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.