Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

ESL, İlk CSGO Kadınlar Ligini Duyurdu: 500.000 Dolar Ödül!

E-spor organizatörü ESL Gaming, Valve'in sürekli popüler olan nişancı oyunu Counter-Strike: Global Offensive için ilk kadın ligini duyurdu.

ESL, CSGO Kadınlar Ligi kurdu. Intel ve DHL ile ortaklaşa başlatılan rekabet devresi, “farkındalığı artırmayı, yeni fırsatlar sağlamayı ve tüm kadın CS:GO oyuncuları için temsili iyileştirmeyi” amaçladığını ifade etti. Aynı zamanda ESL’nin oyun ve e-sporu “kapsayıcı, saygılı ve her şeyi güçlendiren bir alan” haline getirmek isteyen yeni #GGFORALL programını da başlattı.

CSGO Kadınlar Ligi, bölgelere ve çeşitli etkinliklere bölünmüş 500.000 dolar tutarında birleşik bir ödül havuzu sunacak. Yeni lig, toplam 150.000 dolar ödül havuzu için mücadele eden sekiz Avrupa ve sekiz Kuzey Amerika takımına sahip olacak. Her gruptan üç takım artı bir Güney Amerika takımı ve Asya-Pasifik takımı daha sonra Küresel Lig Finallerinde yarışacak.

CSGO Kadınlar Ligi Maçları Ne Zaman Başlayacak?

CSGO Kadınlar Ligi

CSGO Kadınlar Ligi; 3-5 Haziran 2022‘de DreamHack Dallas’ta ve 25-27 Kasım 2022‘de DreamHack Winter’da gerçekleştirilecek. Bu ve yıl boyunca diğer DreamHack etkinlikleri, tüm kadın takımların bağımsız etkinliklerde yarışmasına 100.000 dolar ile teklif verecek. Ödül havuzu, daha küçük ESL Nakit Kupa yarışmaları ise Ocak 2022’den itibaren 4.000 dolar havuzla başlayacak.

İlginç bir şekilde, organizatörler sadece CSGO Kadınlar Ligi bir platform olarak değil, aynı zamanda “kadınlar için CS:GO ekosistemi hakkında daha fazla ayrıntı tanımlamaya yardımcı olacak ve kadınlara kadınlar için bir platform sağlayacak” bir kadın oyuncular konseyi kuracak. ESL ayrıca esporun yayın tarafında kadınların temsilini artırmayı hedeflediğini ve bir yetenek geliştirme programı başlatacak ve “yeni ürünü daha da geliştirmek için şirket içinde ek iş fırsatları açacağını” söyledi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.