Eski World of Warcraft Baş Sistem Tasarımcısı Greg Street, yeni oyun geliştirme stüdyosu Fantastic Pixel Castle’ın şu anda Ghost olarak adlandırılan “epik bir AAA MMORPG” geliştirme sürecine başladığını duyurdu. WoW gibi bir MMORPG oyununda da uzun süre çalışan Greg Street, Wrath of the Lich isimli ek paketin geliştirme sürecinin ardından 2013’te Blizzard’dan ayrıldı.
Resmi FPC Twitter hesabı, 2 Kasım’da yeni stüdyonun şu anda Ghost kod adıyla anılan yepyeni bir MMORPG geliştireceğine dair bir duyuru yayınladı. Ayrıca duyuruya kısa bir tanıtım videosu da eşlik etti. Oyun hâlâ geliştirme sürecinin ilk aşamalarında ancak oyunun “toplulukla iç içe ve isteklere cevap verecek şekilde” geliştirileceği belirtildi.
Project Ghost, İki Ayrı Bölgede Geçecek

Duyuru gönderisinde ayrıca stüdyonun ilk projesi hakkında bazı temel bilgileri içeren web sitesine bir bağlantı da mevcut. Oyun, oyuncuların parçalanmış bir dünyanın yüzen parçaları (Mavi Parçalar ve Kırmızı Parçalar) arasında gezinmesi gereken kıyamet sonrası fantastik bir ortamda geçecek.
Mavi Parçalar siz ve arkadaşlarınız için özel alanlar içerecek, daha küçük ölçekte olacak ve işbirliğine dayalı oynanışa odaklanacak. Kırmızı Parçalar ise daha büyük, geniş açık dünya PvP deneyimleri sunabilecek daha fazla sosyal alan içerecek.
ŞMMORPG devi World of Warcraft’ın 19 yıl boyunca türe hakim olmasının ardından ilgi düzeyinin yavaş yavaş azaldığı göz önüne alındığında, FPC Ghost’un bu ilgiyi üzerine çekebileceğini umuyor olabilir.
Hello! 👋
— Fantastic Pixel Castle (@FPCStudio) November 2, 2023
We are Fantastic Pixel Castle, a new games studio making an epic AAA MMORPG codenamed Ghost.
To learn more about our studio and vision for Ghost, visit our website at https://t.co/34jbooP5JE.
1/3 pic.twitter.com/ZdGYJABs23

