Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Epic Games Store En Erken 2027’ye Kadar Kar Etmeyecek

Epic Games, mağazasında yaklaşık 500 milyon dolar kaybetti. Apple ile olan mahkeme anlaşmazlığı, şu ana kadar EGS için olan mali ölçeği hakkında yeni bilgiler ortaya çıkardı.

Epic Games, 2019’da piyasaya sürülmesinden bu yana mağazaya yaklaşık 500 milyon dolar yatırım yaptı. EGS ilk günden beri kırmızıda ve bu durum 2027’ye kadar sürecek. Çünkü o zaman geldiğinde, Epic Games vs Apple davasındaki mahkeme belgelerine göre şirketin, işi sübvanse etmeyi sona erdirmeyi umduğu öğrenildi. Yani mağazanın destek almadan, kendi kendini sürdürebileceği tarih 2027 olacak.

Geçtiğimiz günlerde, Epic Games Store’da sunulan tek bir oyunun kar getirdiğini bildirdik. Yine de, EGS 11.5 milyon dolar kazanç elde ettiğini varsaydığından, Coffee Stain Studios’un oyunu şirketin kasasına 11.6 milyon dolar getirdiğinden, miktar muhteşem değildi. Diğer oyunlar aşağı yukarı finansal çöküşlerdi. Örneğin Metro Exodus, Epic Games muhasebecilerinin beklediğinden 22.2 milyon daha az kazandı.

Epic Games

Apple, Epic Games’e Sert Çıktı

Şimdiye kadar Apple ile olan anlaşmazlık, Epic Games Store’un işleyişi hakkında birçok bilgi ortaya çıkardı. Bu davayla ilgili yeni belgeler çevrimiçi olarak ortaya çıktı, Apple’ın EGS’de puan alan agresif savunması da ortaya çıktı.

“Epic Games Store kârsız, App Store ile karşılaştırılamaz ve en azından birkaç yıl boyunca kârlı olmayacak. Epic, 2019’da EGS’de yaklaşık 181 milyon dolar kaybetti. Epic, 2020’de EGS’de yaklaşık 273 milyon dolar kaybedecek. Gerçekten de Epic, yalnızca 2020 için minimum 444 milyon dolar taahhütte bulunurken, ‘önemli’ bir büyümeyle bile o yıl için yalnızca 401 milyon dolar gelir öngörmekte. Epic, eğilimin yakın gelecekte devam edeceğini kabul de kabul etmekte”

Bu sözler duruşma sırasında Apple’ın avukatından geldi. Dakikalar sonra, Epic Games’in 2027’den önce mağazada para kazanmaya başlamayacağına dikkat çekerek devam etti.

“Düşük rakamları alırsak, bu Epic’in 493 milyon dolarlık bir yatırımı anlamına geliyor. Epic’in kendisi, “telafi edilmeyen maliyetlerin” en az 330 milyon dolar olacağını kabul etti. Epic, en iyi ihtimalle, EGS’nin kümülatif bir gelir elde etmesini beklemiyor. Yani 2027’den önce brüt kar söz konusu değil.”

Ancak birkaç ay öncesine baktığımızda, EGS’nin işleyişinden memnun olan ve bu durumda kayıpların buna değecek bir yatırım olduğuna inanan Tim Sweeney’den bir açıklama dinlemiştik. İlginç bir şekilde, yukarıda bağlantı verilen gönderi, 2023’te başa baş noktasının beklendiğinden bahsediyor. Tim Sweeney, hissedarlar adına fazla iyimser mi davranıyor yoksa bizim bilmediğimiz bir şey mi biliyor?

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.