Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

En İyi AMD Oyun Anakartları

Bu yazımızda en iyi AM4 anakartlarını ele alarak en iyi AMD işlemcili oyun bilgisayarını toplamanıza yardımcı olmak istedik

Son güncellemeler ile mükemmelleşen AMD Ryzen işlemcileri için en uygun anakartı seçmek performans anlamında en iyi sonucu yakalamak anlamına gelecektir. Bunun için sadece AMD anarkartları değil aynı zamanda Asus, Gigabyte, MSI ve ASRock gibi üreticilerin de anakartını kullanabilirsiniz. İşlemcinin AMD Zen 2 mimarisini güncellemesinin ardından AM4 yuvasına uyumlu anakartların da 2018 sonuna kadar iyice yaygınlaşması bekleniyor. Bundan sonra 2020 yılına kadar tüm yuvalar uyumlu olacak.

Ryzen İçin En İyi Oyun Anakartları

  • Gigabyte AB350 Gaming 3
  • MSI X370 Gaming Pro Carbon
  • Asus ROG Strix X470-I Gaming
  • Gigabyte Aorus AX370- Gaming 5
  • Asus ROG Corsair 6 Hero
  • MSI X370 XPower Gaming Titanium
  • ASRock Fatal1ty X370 Rofessional Gaming
  • MSI B350M Mortar
  • Asus ROG Strix X470-F Gaming
  • ASRock X370 Killer SLI

 

Gigabyte AB350-Gaming 3

en iyi amd anakarlari 1

AMD işlemcileri için en iyi anakartlardan biri olan AB350 en iyi oyun işlemcilerinden biri olan Ryzen 5 2600’ı destekliyor. Oldukça uygun fiyata satılan anakart AM4 mobo olduğu için Ryzen yongalarını iyice sıkıyor. Doom Vulkan testleri sırasında en iyi değerleri sergileyen ürün  gerçekten mükemmel bir performans sergiliyor.

Eğer çoklu GPU kullanacaksanız bu anakart pek uygun olmaz. Gigabyte, CrossFire desteği sunuyor fakat bir tane tam x16 PCI 3.0 soketi mevcut diğer ise sadece x4 bant genişliğinde çalışmakta ve bunu da anakarttaki tüm x1 yuvaları ile paylaşmaktadır. Ancak eğer düz bir oyun anakartı peşindeyseniz aradığınızdan çok daha fazla özellik taşıyan ve fiyat anlamında da oldukça uygun olan bu anakart işinizi görecektir.

Fiyat: 85 Dolar

Asus ROG STRİX X470-F Gaming

en iyi amd anakarlari 2

Evet biz Ryzen işlemcileri için hala B350 anakartını önetiyoruz ve bu Asus’ta bu konuda geri kalmayacak kadar iyi. CPU performansı anlamında, denenmiş MSI ve Gigabyte anakartları ile birlikte X370 oldukça başarılı.

Bu anakart aynı zamanda hız aşırtma için oldukça uygun Ryzen 7 2700X’i X370 ile aynı seviyeye çıkarabiliyorsunuz. Ancak yine de yonga seti buna biraz mani oluyor. Eğer ciddi anlamda AM4 anakartı arzuluyorsanız en iyisi X470’tir. Çok fazla bir pahalılığı yok ve gerçekten sağlam özellikleri var. Çok fazla depolama alanı kullanacaksanız arka kısımda G/Ç üzerinde fazladan USB bağlantı noktası da ekleyebilirsiniz.

Fiyat: 209 Dolar

MSI X370 Gaming Pro Carbon

en iyi amd anakarlari 3

MSI Gaming Pro Carbon, X370 ürünleri içindeki en uygun anakartlardan biridir. Bellek, GPU ve PCI SSD yuvaları bileşenlerin hasar görmemesi için takviye edilen vida delikleri korma sağlıyor ve kurulum sırasında da kırılmasını önlüyor. Hem AMD’nin Crossfire hem de Nvidia’nın SLI GPU desteği ve MSI’ın hazır olan bir çift VR USB portu da eklenmiş.

Fiyat: 163 Dolar

Asus ROG STRIX X470-I Gaming

en iyi amd anakarlari 4

Asus’un son derece güçlü anakartı X470-I Gaming tamamen ölçek olarak değerlendirmek daha doğru olacaktır. Bu son derece küçük ve iyi bir performans sergileyen Ryzen X470 anakartıdır. USB ve SATA girişleri noktasından ele alacak olursak doğru bir şekilde bakmış oluruz.  Büyük ROG Crosshair kartları oldukça fazladır. Buda kaçınılmaz olarak performansta biraz düşüşe neden oluyor fakat Asus bu küçük anakarta son derece donanım sığdırmış gibi.

Fiyat: 205 Dolar

ASRock X370 Killer SLI

en iyi amd anakarlari 5

Elinizde bir AMD ekran kartı var ve bunu bir anakarta takmayı düşünüyorsanız X370 Killer SLI bunu CrossFire ile güzel bir şekilde kabul edecektir. ASRock PCI 2.0 x1 yuvalarında çalışan dörtlü SLI ve Crossfire hakkında övünüyor. Bu anakart özellikle madenciler için değil sadece oyuncular için yapıldı.

Performans anlamında rakipleri ile kapışan ASRock, MSI Pro Carbon’un gerisinde kalıyor diğerlerinden daha hızlı çalışıyor ancak buda biraz ısınmasına neden oluyor.

Fiyat: 135 Dolar

Gigabyte Aorus AX370-Gamin 5

en iyi amd anakarlari 6

Gigabyte’ın yeni anakartı standart oyun anakartları ve aşağıda bulunan pahalı anakartların tam ortasında yer alıyor. Güçlendirilen soketleri, Killer ağ desteği ve ayrık ön ve arka kulaklık girişleri ile mükemmel. İçinde bulunan RGB LED’ler ise estetik bir görünüm katıyor. Tabi diğer anakartlara göre birazcık pahalı profesyonellere göre ise ucuz yani tam ortada bulunuyor.

Fiyat: 155 Dolar

Asus ROG STRIX X470-F Gaming

en iyi amd anakarlari 7

CPU hızı MSI ve Gigabyte anakartlarına göre oldukça iyi ve X370 Corsair 6 modelinden de daha iyi diyebiliriz. Bununla beraber X470 kartlarına göre daha yüksek hızaşırtma işlemi yapılabiliyor. Bu işlem sonucunda da Ryzen 7 2700X, X370 seviyesine ulaşabilmekte. Eğer ciddi anlamda AM4 anakartı düşünüyorsanız şuanda ilk olarak önerilecekler arasında yerini alıyor. Çok aşırı bir pahalılığı yok ve oldukça sağlam donanıma sahip.

Fiyat: 209 Dolar

Asus ROG Crosshair 6 Hero

en iyi amd anakarlari 8

Asus bu konuda her zaman bir adım öndeydi ve AMD işlemcilerinden pek de farkı yoktu. Uzun süreden beri Asus’un AMD’yi odağına alan Crosshair anakartlarını zaten göremedik ama şimdi AM4 versiyonu bizler ile buluştu. Ürün Tweakers bir anakart olarak ROG onları MSI anakarlarından daha fazla tatmin edecektir. Paketlenmiş özellikleri il beraber ayrıca daha serin bir ortam da sunuyor.

Fiyat: 200 Dolar

MSI X370 Power Gaming Titanium

en iyi amd anakarlari 9

AM4 anakartları içinde en pahalı ürünlerden biri olan ürün sadece sağlamlık ve dayanıklılık açısından değil aynı zamanda performans açısından da oldukça başarılı. Tabi tutulan 3D testlerinde en başarılı sonuçlardan birini veren MSI hız aşırtma işlemler için son derece uygun.

Diğer anakarların çoğu yönetilen 1800X ile aynı 4,05GHz dört çekirdekli hız aşırtma yapılabildiyse de Xpower’da daha birçok özellik bulunuyor. İşlemci için fazladan iğneli bir güç bağlantısı, 10 fazlı güç ayarı, yerleşik güç, sıfırlama ve hız aşırtma düğmeleri bir bütün haline geldiğinde oldukça etkili oluyor.

Fiyat: 245 Dolar

ASRock Fatal1TY X370 Professional Gaming

en iyi amd anakarlari 10

ASRock’un Ryzen anakartı, şirketin geliştirmiş olduğu en başarılı anakartlardan biridir. Fatal1ty Professional Gaming, CPU oyunlarının hız aşırtma tarafında odaklanmış olan en başarılı AM4 anakartlardan biridir. Aslında Ryzen 7 1800X işlemcisi için en yüksek hız aşırtma işlemi uygulandığı zaman 4.075GHz’ye ulaşabiliyor. Tabi bu onu en iyi oyun anakartı yapmıyor ve bu noktada Asus’un altında kalıyor.

Fiyat: 210 Dolar

MSI B350M Mortar

en iyi amd anakarlari 11

B350, hız aşırtma işlemi için son derece uygun anakartlardan biridir ve fiyat noktasında da oldukça uygundur. Oyun performansı olarak diğer AM4 anakarlardan eksik yanı olmayan ve CPU tarafından da rekabetçi olan anakartımız mini ITX kartı ile beraber mikro ATX faktörünü sizi memnun edecek şekilde kullanmanıza izin verecektir. Elektriksel parazitin önlenmesi için korumalı bir ses ve birincil PCI bağlantısında MSI’ın çelik zırh takviyesi bulunuyor. İkinci bir yuva daha var ancak bu sadece Crossfire performansını birazcık düşüren x4 hızında çalışıyor.

Fiyat: 90 Dolar

Gigabyte AB350-Gaming 3

en iyi amd anakarlari 12

Bir fiyat performans ürünü olan AB350-Gaming son derece başarılı bir performans sergilemekten geri kalmıyor. Gaming 3 bu serinin en yüksek skoru olan Cinebench rekorunu kırıyor. Bu anakart ile alakalı olarak endişelendiğimiz tek nokta aşırı ısısıdır ve eğer iyi bir soğutucu kullanırsanız böyle bir sorununuzda kalmayacaktır.

Fiyat: 85 Dolar

ASRock AB350 Gaming K4

en iyi amd anakarlari 13

Yapılan testlerde listedeki en güçsüz AM4 anakartlarından biri oldu. Doom testi ile beraber en düşük oyun karesi oranını verdi ve 3DMark skorları da düşüktü. Hız aşırtma konusunda da yeteri kadar verim vermedi maalesef testlerde 4.02GHz hızına çıktı. Çok kötümü peki hayır değil ama son çare anakartlardan biridir.

 

 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.