Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Elite Dangerous: Odyssey İnceleme

Elite Dangerous: Odyssey, verdiği sözlerden hiçbirini yerine getiremeyen, ciddi performans sorunuyla dolu, tamamen bozuk bir genişletme paketi.

Elite Dangerous: Odyssey isimli yapımın piyasaya sürülmesi, sonunda Elite Dangerous gemi komutanlarının devasa evrenini dolduran sayısız gezegene inmelerine ve keşfetmelerine izin verdi. Bu genişlemeyi çevreleyen heyecan ve beklenti aşikardı ancak teslim edilen nihai ürün, vaat edilenin yakınından bile geçemedi. Elite Dangerous: Odyssey’in hatalarının miktarı, performans sorunları ve tamamen tekrarlanması, oyunun tüm hayranlarını bu genişlemeden olabildiğince uzak durmaya ikna etmek için yeterli.

Elite Dangerous Odyssey 1

Elite Dangerous: Odyssey isimli paketin temel dayanağı, Elite Dangerous oyuncularının diledikleri herhangi bir gök cismi üzerine inerek gezegensel keşiflere katılmalarına izin vermek olacaktı. Oradan, komutanlar kendilerine yeni ekipman satın alma ve diğer oyuncularla etkileşim kurma yeteneği veren uzay istasyonlarına girebilecek veya evrendeki ileri karakollarda görevleri tamamlamalarını sağlayacak görevler alabilecekti. Odyssey ayrıca, bir gezegendeki kontrol noktalarını talep etmek için oyuncuları büyük savaşlarda birbirleriyle ve NPC’lerle karşı karşıya getiren Frontline adlı bir oyun modu da ekleyecekti. Bunlar oyuna eklenecek çok güzel eklentilerdi ve bu özellikler doğru yapılsaydı eğlenceli olabilirdi.

Bunun yerine, Elite Dangerous’un benimsediği hemen hemen her yeni mekanik veya konsept, bir şekilde hatalı veya bozuk. En büyük suçlu, Odyssey’in neredeyse her zaman muzdarip olduğu berbat performans sorunları. Bir oyuncu bir alanı kendi başına keşfederken bile, oyun ancak 30 FPS değerlerinde kalıyor. Sorun şu ki, daha büyük miktarlarda NPC veya diğer oyuncular dahil olduğunda bu sayı büyük ölçüde düşmeye başlıyor. Bir Frontline oyununun tek hanelerde gezinmesi ve esasen oynanamaz hale gelmesi alışılmadık bir durum değil. Ayrıca Elite Dangerous: Odyssey, görevlerin tamamlanmasını veya ilerlemeyi silmeyi engelleyen normal sunucu çökmelerinden ve hatalardan muzdarip.

Elite Dangerous Odyssey 2

Tek sorun performans sorunları olsaydı, bazı kapsamlı yamaların çözebileceği bir şey olurdu ancak yeni içeriğin kendisi ya çalışmıyor ya da çok sıkıcı. Bir gezegeni keşfetmek, ilk yapıldığında eğlenceli ancak daha sonra, evrendeki her gezegenin ve karakolun neredeyse aynı olduğu ortaya çıkıyor. Gezegenlerin çoğu, oksijeni veya akıllı yaşamı olmayan, esasen gri uzay kayaları ve oyuncular, ziyaret ettikleri son beşten farklı bir yerleşim planına sahip bir karakol veya yerleşim bulmakta zorlanıyor. Geliştirici Frontier Developments tarafından vaat edilen prosedürel nesil ortamlar ya mevcut değil ya da hayranlar tarafından zaten ağır eleştirilen oyuncuların beklentileri dahilinde işlemiyor.

Bir görevi kabul etmeyi ve düşmanlarıyla çatışmaya girmeyi başaranlar, vakit ayırmaya değmeyeceğini çabucak anlayacak. Tüm görev türleri basit ve tekrarlayan görevler olup, bir ögeyi almak veya düşürmek için bir gezegene seyahat etmek ve ardından bunu engellemeye çalışan düşmanları öldürmek. Çatışma bu kadar cansız olmasaydı bu iyi olurdu. Tabancalar, tüfekler ve lazer tabanlı silahlar arasından seçim yapılabilmesine rağmen, tüm silahlar güçsüz olmuş ve hiçbirinin arkasında herhangi bir ağırlık yok. Elite Dangerous: Odyssey içerisinde düşmanların dengesi de garip çünkü bazılarının Stormtrooper benzeri bir amacı var ve sadece birkaç atışta ölüyor, diğerleri ise oyuncuyu tam isabetle vurabilen mermi süngerleri. Silah sesleri dengesiz ve sıkıcı olsa bile, Odyssey’de işlevsel olan birkaç şeyden sadece birisi, bu yüzden içeriğe bir şans vermeyi düşünen herkes için muhtemelen en büyük yenilik bu.

Elite Dangerous Odyssey 3

Elite Dangerous: Odyssey isimli yapımın muzdarip olduğu o kadar çok başka sorun var ki, hepsini buraya yazmak zor olacak ancak birincil sorunlar o kadar yaygın ki, içeriğin ciddi bir onarım gerektirdiğine dair zaten yeterince kanıt var. Bazıları Odyssey’i 2016’da No Man’s Sky’ın rezil lansmanıyla karşılaştırdı ve biraz fazla cömert olsa da, uygun bir karşılaştırma. Elite Dangerous, verilen pek çok sözü yerine getirmedi, ancak No Man’s Sky hala kullanışlı bir uzay keşif oyunu iken, Odyssey’de pek çok sorunu telafi eden esasen hiçbir şey yok. Elite Dangerous hayranları, Frontier Developments bazı ciddi iyileştirmeler yapana kadar paralarını Odyssey’e harcamamalı. Bu genişleme paketinden bir süre daha uzak durun derim.

Satın almak isteyen oyuncular olursa Steam üzerinde 61 TL fiyat etiketi ile mevcut.

İnceleme Özeti

Elite Dangerous: Odyssey İnceleme

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ege Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olan ve oyun sektörüne yıllardan beri yoğun ilgi duyan Mert, 3 yılı aşkın bir süredir Turkmmo'da içerik üretiyor.

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!