Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Elite Dangerous Odyssey İçin Devasa Bir Güncelleme Duyuruldu

Elite Dangerous Odyssey çok kötü bir lansam yaptı ancak geliştirici özür diledi ve yeni bir güncelleme duyurdu. 

Elite Dangerous yaratıcısı Frontier Developments, 19 Mayıs’ta yayınlanan Odyssey genişlemesinin getirdiği kritik hatalarla başa çıkmak için 4 Haziran TSİ 11.00‘da oyun için bir sonraki önemli güncellemesini alacak. Sunucular bir saat boyunca kapalı kalacak.

Odyssey, Elit oyuncuların hem çorak hem de yerleşim olan gezegenlere adım atmalarına, gizlilik, diplomasi, ticaret ve savaşa girmelerine olanak tanıyacaktı. Dövüş, ekipleri, ittifakları ve kara ve uzay kuvvetleri arasındaki koordinasyonu destekleyecekti. Ancak piyasaya sürüldüğünde, genişleme çökmeler ve performans yavaşlamalarının yanı sıra yeni genişleme ile ilgisi olmayan mevcut özellikleri bozan hatalarla doluydu. Frontier CEO’su David Braben, Mayıs ayı sonlarında özür dilemek zorunda kaldı. Yaklaşan yama, Odyssey’in feci lansmanından bu yana ikinci düzeltmesi olacak.

Elite Dangerous Twitter hesabının gönderisine göre güncelleme, optimizasyon ve kullanıcı ara yüzü gibi sorunları hedefleyen “birçok düzeltme ve iyileştirme” içerecek. Güncelleme yayınlanıncaya kadar eksiksiz bir değişiklik listesi olacak. Frontier ayrıca planlanan kapalı kalma süresinin TSİ 11.00’dan önce mi yoksa sonra mı olduğunu belirtmedi. Bu soru, sunucular çevrimdışıyken bile dakikalarca oyun oynayamayan, en kötü etkilenen oyuncular için muhtemelen tartışmalı bir süreç olacak.

Odyssey 1

Odyssey, piyasaya sürülmeden önce, açık alfa testinden çıktıktan sonra ses, yapay zeka, aydınlatma, kararlılık ve daha fazlasıyla ilgili sorunları çözerek bir dizi hata düzeltmesi görmüştü. Ancak bu beklenen bir şeydi çünkü doğaları gereği alfa sürümler kötü olur.

Elite Dangerous’un arkasındaki Frontier, Odyssey tamamen kararlı olana kadar muhtemelen hataları düzeltmeye devam edeceğini söyledi. Oyun 2014’ten beri var ve zaman içinde çok sayıda içerik güncellemesi gördü, hatta VR desteği ve Trappist-1 sisteminde keşfedilen gerçek dünya gezegenlerini yansıtan bir Nisan 2017 güncellemesi aldı. Temel oyun PC, Xbox ve PlayStation’da mevcut, ancak Odyssey’in konsol portları 2021 sonbaharına kadar bitmeyecek ve PC hataları üzerinde çalışmak müdahale ederse makul bir şekilde ertelenecek. Daha sorunsuz bir lansman sağlamak için bu düzeltmelerin de çoğaltılması gerekecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.