Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Electronic Arts, Mobil Oyun Devini 2,4 Milyar Dolara Satın Alıyor

Dünyanın önde gelen video oyun şirketlerinden Electronic Arts, mobil oyun geliştiricisi Glu Mobile'ı 2,4 milyar dolarlık bir anlaşma ile satın almaya hazırlanıyor.

FIFA, Battlefield, Star Wars ve The Sims gibi oynanma rekorları kıran yapımların geliştiricisi olan Electronic Arts, mobil oyun sektörüne yönelik çok önemli bir satın alma gerçekleştirecek. ABD merkezli şirket, kataloğunda 500’den fazla oyun bulunan Glu Mobile‘ı bünyesine katmaya hazırlandığını açıkladı.

Aktarılan bilgilere göre Electronic Arts, bu satın alma için 2,4 milyar dolar ödeyecek. Glu hissedarları, sahip oldukları her hisse için 12.50 dolar nakit kazanacak.

ea

Kim Kardashian: Hollywood, Tap Sports Baseball, Dine Dash Adventures ve Disney Sorcerer’s Arena başta olmak üzere en az 500 oyunun geliştiricisi olan Glu Mobile, 800’den fazla çalışanı bünyesinde barındırıyor.

Mobil oyun tarafında aylık 100 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan EA, bu satın alma ile oyuncu tabanını genişletmeyi hedefliyor. Bu arada Glu Mobile çatısı altındaki Design Home, Covet Fashion ve MLB Tap Sports Baseball gibi oyunların EA’in elinde bulunan lisanslardan yararlanması bekleniyor.

Glu mobile electronic arts

Satın alma hakkında konuşan Electronic Arts CEO’su Andrew Wilson, “Mobil, dünyanın en büyük oyun platformu olarak büyümeye devam ediyor. Glu’nun oyunlarının eklenmesiyle mobil ağımızı ikiye katlıyoruz. Bu birliktelik sayesinde oyuncularımız için daha heyecan verici deneyimler sunacağız” dedi.

2,4 milyar dolarlık Glu Mobile anlaşması, EA’in son iki ay içerisinde gerçekleştirdiği iki büyük satın alma olacak. Amerikalı şirket, geçtiğimiz aralık ayında Dirt 5 oyununun yayıncısı Codemasters Group’u 1,2 milyar dolar karşılığında bünyesine katmıştı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.