Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Elon Musk, Jeff Bezos’u Geçerek Dünyanın En Zengin İnsanı Oldu

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, kişisel servetini 200 milyar dolara yükselterek, dünyanın en zengin insanı ünvanını Jeff Bezos'un elinden aldı.

21’inci yüzyılın en önemli figürlerinden biri olan Elon Musk, görkemli projeleri ve sosyal medya çıkışları ile sık sık haberlerimize konu oluyor. Elektrikli otomobil şirketi Tesla ve uzay taşımacılığı firması SpaceX‘in mali açıdan başarılı bir dönem geçirmesi sayesinde servetini katlayan ünlü girişimci, e-ticaret devi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos‘u geçip dünyanın en zengin insanı oldu.

dünyanın en zengin insanı elon musk

Forbes’in aktardığına göre kişisel servetini 200 milyar dolara yükselten Musk, bu eşiğe ulaşan tarihteki üçüncü insan oldu. Güney Afrika asıllı Amerikalı girişimcinin uzay yarışındaki en büyük rakibi Bezos, Ağustos 2020’de bunu başaran ilk insan olmuştu. Louis Vuitton, Moet ve Chandon gibi ultra lüks markaların sahibi Bernard Arnault, geçtiğimiz ay 200 milyar dolarlık servete ulaşmış ve Amazon’un kurucusunu geride bırakmıştı, ancak Bezos’un tahtını geri alması çok daha uzun sürmemişti.

Şimdi ise zirvenin sahibi Elon Musk oldu. Başarılı milyarderin elektrikli araç şirketi Tesla’nın hisseleri yüzde 2,2 artışla 791,36 dolar ile Şubat 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Musk, pazartesi günü 3,8 milyar dolar daha zengin oldu ve servetini 203,4 milyar dolara çıkardı. Böylece Amazon hisselerindeki yüzde 0,6’lık düşüş nedeniyle serveti pazartesi günü 1 milyar dolar azalarak 197,7 milyar dolara düşen Jeff Bezos‘u geride bıraktı.

Musk, Yeniden Dünyanın En Zengin İnsanı Oldu

jeff bezos elon musk

Musk, Ocak 2021’de ilk kez dünyanın en zengin insanı olduğu zamandan daha zengin. 53 milyar dolar değerinde yaklaşık 73,5 milyon Tesla hissesine sahip olan girişimci, şirketin beşte birinden fazlasına sahip. Kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yapan Musk, dünyanın en zengin insanı ünvanını kendisine kaptıran Bezos’a “dev bir 2 figürü göndereceğini” söyleyerek, uzay yarışındaki rakibine takılmayı da ihmal etmedi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.