Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Discord Tam 7 Milyar Dolar Piyasa Değerine Ulaştı

Çevrimiçi sanal iletişim uygulaması Discord, fon olarak 100 milyon dolar daha artırdı ve 7 milyar dolar değerine erişti.

Çevrimiçi sanal iletişim uygulaması Discord, fon olarak 100 milyon dolar daha artırdı ve 7 milyar dolar değerine erişti. Bu, Discord’u teorik olarak bazı oyun şirketlerinden daha değerli kılar.
Uygulama arkadaşların sesli aramalarda veya sohbet odalarında bağlantı kurmasını sağlıyor. Ayrıca Steam gibi platformlar ile entegrasyonu içeren çevrimiçi bir uygulama olan Discord, Techcrunch’a göre 100 milyon dolarlık yatırımcı fonu topladı.

Discord Tam 7 Milyar Dolar Piyasa Degerine Ulasti 2

Bu, yatırımcıların açıkça, şirketin değerinin 7 milyar dolara ulaşacağını tahmin eden değerli bir şirket olarak düşündüklerini gösteriyor. Bunu Microsoft’un 7,5 milyar dolara satın aldığı Bethesda gibi bazı oyun geliştiricilerinin değerlemesiyle karşılaştırın.

Bununla birlikte, değerlemeler, birkaç finansal faktöre dayalı yaklaşık rakamlardır ve bir şirketin gerçek maliyetini yansıtmaya çalışır. Bu değerleme, pazardaki veya şirketteki değişikliklere bağlı olarak dalgalanmaya tabidir. Ancak değerlemeler iyi bir barometre görevi görüyor ve Discord’un değeri artık Bethesda’nın değeriyle karşılaştırılabilir, hatta 2K (3,22 milyar $) veya Capcom (3,44 milyar $) gibi stüdyolardan bile daha büyük.

COVID-19 salgınından bu yana, arkadaşları ve kullanıcıları sanal olarak çevrimiçi olarak birbirine bağlayan Discord gibi uygulamalar daha da önemli hale geldi. Başlangıçta kendi oyun mağazasını açmak da dahil olmak üzere oyuncular için bir araç olarak pazarlanan Discord, sanatçılar, topluluklar, oyuncular ve daha fazlası için önemli ölçüde daha çok amaçlı bir hizmete geçti.

2019’da Discord, ana işine odaklanmak için oyun mağazasını kapattı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

1 Yorum

  1. Ali Efe

    Bu kadar lagla mı?

    0
    0
    Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.