Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Diablo 2 Resurrected Tasarımcısı, Blizzard Hakkında Konuştu

Diablo 2 Resurrected tasarımcısı, taciz iddialarının ardından Blizzard'ın yeni oyununu satın almak söz konusu olduğunda hayranlara "doğru olduğunu düşündükleri şeyi yapmalarını" söyledi.

Diablo 2 Resurrected bir haftadan kısa bir süre içinde piyasaya çıkacak ve oyunun tasarımcısı, California Adil İstihdam ve Konut Departmanı tarafından Activision Blizzard’a karşı açılan bir ayrımcılık karşıtı davanın ardından oyunu satın alma kararını tamamen hayranlara bıraktı. Resurrected, işyerinde cinsiyetçilik ve taciz iddialarının ardından piyasaya sürülen şirket tarafından yayınlanan ilk oyun olacak.

Şirket, Screen Rant‘a yaptığı açıklamada, “DFEH’nin çizdiği tablonun bugünün Blizzard’ı olmadığını” iddia ederek davada öne sürülen iddiaları şu ana kadar yalanladı. Bu iddiaların kamuoyuna inkar edilmesinin ardından, yaklaşık 1.000 Activision Blizzard çalışanı, DFEH’nin davasına desteklerini ifade eden bir açık mektup imzaladı. Mektup, hangi iddiaların doğru veya yanlış olduğunu detaylandırmasa da, aşağılayıcı bir çalışma ortamına işaret etti.

Diablo 2 Resurrected

Diablo 2 Resurrected’in Son Durumu

Vicarious Visions’tan Rob Gallerani, Axios’a fantazi kült klasiğinin yeniden düzenlenmiş versiyonunu satın almaya geldiğinde hayranları “doğru olduğunu düşündükleri şeyi yapmaya” çağırdığını söyledi. Diablo 2 Resurrected, orijinal Diablo 2’nin doğrudan yeniden düzenlenmiş hali ancak Amazon karakter modelinin cinsellikten arındırılması gibi görünenler de dahil olmak üzere karakter tasarımlarında estetik değişikliklerden geçti.

Diablo 2 bu yıl 21 yaşında olacak ve yeniden yapımı, yalnızca yeni görsel ve ses geliştirme, çok oyunculu sistemlerde revizyonlar ve geliştirilmiş kullanıcı arayüzleri dahil olmak üzere orijinal oyunla mümkün olduğunca tutarlı olmakla övündü.

Resurrected, şubat 2021’de duyuruldu ve Blizzard oyunları üzerinde kapsamlı bir çalışma kaydına sahip olmayan bir şirket olan Vicarious Visions tarafından yapıldı. Şirket davada ortaya çıkmamış olsa da, stüdyo yöneticileri şirket kültürünün geliştirilebilecek alanlarını ortaya çıkarmak için dahili olarak çalıştı. Ekipler, taciz iddialarını kışkırtabilecek veya hayranları üzebilecek dil veya referanslar için Diablo 2’deki içeriği geçiştirdi ancak, World of Warcraft gibi diğer Blizzard oyunlarının bazı NPC isimlerini değiştirmesine rağmen kayda değer bir şey bulamadı.

Bu dava Diablo 2 Resurrected için de oldukça sıkıntılı. Vicarious Visions’ın Resurrect’i tasarlamaktan sorumlu şirket olması gerginliği hafifletmeye yardımcı olsa da, oyun hala Activision Blizzard ile yakından ilişkili ve bu şirket tarafından yayınlanacak. İnsanlar oyunu satın almayı düşündüklerinde kesinlikle bunun farkında olacak ve bu davanın nasıl geliştiğine bağlı olarak, merakla beklenen Diablo 4’ün gelişimini ve algısını da etkilenebilecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.