Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Denuvo, Yazılımını Baştan Yazacak

Denuvo, bütün kodlamasını baştan yazıyor.

Bildiğiniz gibi geçen sene Denuvo denildiğinde aklımıza gelen fikir kırılamaz bir güvenlik yazılımı oluyordu. Ancak, Rise of the Tomb Raider gibi oyunlarla başlayan kırılma olayları, hız kesmeden devam etti ve en son Resident Evil 7’nin 5 gün Conan Exiles’ın ise 4 günde kırılmasından sonra insanların Denuvo’ya olan güveni iyice sarsıldı. Korsanları belirli bir süre iyi zorlayan program, şu anda çözülmüş gözüküyor. Çünkü, hackerlar kolayca oyunu Denuvo’dan temizleyebiliyorlar.

Ancak, Denuvo cephesinde de bazı şeyler oluyor. Yapılan açıklamaya göre, Denuvo ekibi, korsan karşıtı güvenlik sistemini, yeniden ve bu sefer çok daha güçlü bir şekilde yazacak. Ayrıca, şirketin yaptığı açıklamaya göre, Denuvo programının yeni sürümünü ilk kez Sniper: Ghost Warrior 3 oyununda kullanacaklar. Bu oyundan sonra, For Honor, Mass Effect gibi oyunlarında bu yeni sistemle çıkması bekleniyor.

Denuvo logo

Ayrıca geçtiğimiz gün Denuvo’dan inanılmaz bir hata meydana geldi. Firma her ne kadar güvenlik yazılımları üretse de, kendi internet sayfasını ve mail adreslerini korumamış anlaşılan. Çünkü, internet sitesine yapılan saldırı sonucu birçok bilgi çalındı. Bu sızdırılan bilgiler arasında Google, Capcom gibi firmalarla yapılan konuşmalar er alıyor. Denuvo’nun bu noktadan sonra itibarını nasıl koruyacağını bilmiyoruz. Umarım, korsanın önüne geçebilirler ve oyunlar ülkemiz dahil her ülkede daha çok satar. Oyunların Türkçe olmasını istiyoruz ancak ülkemizin %60 – 70’lik oyuncu topluluğu oyunları Korsan bir şekilde indirip oynuyorlar. Bu durumun yok olması ve insanların nasıl marketten bir şey çalmadan ürünlerini alıyorsa oyunları da emeğin karşılığını vererek alma alışkanlıkları oturtulmalı.

Resident Evil 7

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.