Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Crusader Kings 3, 1 Milyon Kopya Satmayı Başardı

Paradox Interactive, dün yaptığı Twitch yayınında 2020 yılının üçüncü çeyreğinde ne kadar gelir elde ettiğini ve oyunlarının satış rakamlarını açıkladı.

Crusader Kings III, ‘bir milyon kopya satıldı’ kulübüne katıldı ve Eylül ayının başında yayınlanmasının üzerinden sadece birkaç ay geçti. Paradox Interactive, 2020 yılının üçüncü çeyreğine dair yayınladığı raporu Twitch üzerinden canlı olarak yayınladı ve ortaçağ büyük strateji oyunu için bazı büyük rakamları açıkladı.

Crusader Kings 3 1 Milyon Kopya Satmayi Basardi

CEO Ebba Ljungerud ve CFO Alexander Bricca, 3. çeyrekteki rakamları ve kilit noktaları inceliyorlardı ve Crusader Kings III önde ve ortadaydı. Ljungerud, oyunun Metacritic’te %91, Steam’de ise 20.000 kullanıcı incelemesinde %92’lik bir onay puanı elde ettiğini belirtti.

Bazı bağlamlarda, Hearts of Iron IV’ün bir milyona ulaşması Mayıs 2018’e kadar (lansmandan sadece iki yıl sonra) sürdü ve Stellaris Şubat 2018’de 1,5 milyona ulaştı. Crusader Kings III piyasaya sürülene kadar Hearts of Iron IV, sürekli olarak Paradox’un en çok oynanan büyük strateji oyunuydu. Bu arada, bu aynı zamanda Crusader Kings III’ün Steam’in yeni gelir paylaşımı politikasının bir parçası olarak en azından ilk eşiği geçtiği anlamına geliyor. Tipik olarak Valve %30’luk bir kesinti alır, ancak bir oyun 10 milyon Dolardan fazla satarsa ​​bu oran %25’e düşer. Bir oyun 50 milyon dolara ulaşırsa, bu oran tekrar %20’ye düşer.

Ara rapordaki diğer tartışma konuları arasında, habersiz bir harici projenin iptal edilmesi yer alıyordu ve Playrion ve Iceflake’in yakın zamanda satın alınmasıyla birlikte şirket şu anda dokuz dahili stüdyoya sahip oldu. Europa Universalis IV abonelik testi hala devam ediyor ve küçük bir örnekle de olsa oldukça iyi gidiyor. Ayrıca, 2020 yılının 3. çeyreği için işletme karındaki %102’lik artış da dahil olmak üzere birçok istatistik açıklandı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.