Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Çin’deki Steam Yasağının Arkasından DNS Saldırısı Çıktı

Steam'in uluslararası sürümünün Çin'de yasaklandığının bildirilmesinden sonra, bunun bir DNS saldırısı olduğu ortaya çıktı.

Şu an itibariyle Steam’in Çin’deki küresel versiyonunda tam olarak ne olduğu yüzde 100 doğrulanmadı ve çelişkili bilgiler geldi. İki gün önce 25 Aralık’ta Çinli oyuncuların uluslararası versiyonunu kullanmalarının yasaklandığı bildirildi. Olayların perde arkası yeni yeni ortaya çıkmaya başladı.

Valve’nin orijinal mağazası, Steam China’nın yasaklanmış versiyonu olmasına rağmen yayın tarihi itibariyle hala çalışıyordu. Küresel istemcinin bariz bir şekilde yasaklanmasıyla ilgili olarak SteaDB, “Çin’deki Mağazanın engellendiğine dair raporlar mevcut” açıklaması yaptı.

Steam Çin Yasağı Sebebi DNS Saldırısı mı?

Steam

Sızıntıları ortaya çıkaran PlayerIGN ayrıca, burada bulunabilecek bir DNS Önbellek Zehirlenmesi saldırısının bazı Çinli oyuncuların platforma erişimini engellediğini açıklayan bir ileti dizisi yayınladı. PlayerIGN, küresel istemciye erişim konusunda birden fazla Çinli oyuncuyla iletişime geçti ve çalıştığına dair çelişkili raporlar aldı.

DNS Önbellek Zehirlenmesi saldırısı, esasen, DNS’nin farklı bir sonuç döndürmek için saldırıya uğradığı yer; Bu, oyuncuların bir etki alanına erişmesini durdurabilir veya onları farklı bir alana yönlendirebilir. Yani bu saldırı türü gerçekten ciddi sonuçları olan bir saldırı.

Steam

Bir gönderide ana hatlarıyla belirtildiği gibi, Steam Çin’in “Çin’de oyun yayınlamak için bir ön koşulu” vardır ve bu “oyununuz için Çin hükümetinin onayını alır” açıklaması mevcuttu. Sayımıza göre, mağazanın bu sürümünde 50’den fazla oyun mevcut ve global istemcide bulunan birçok özellik mevcut değil.

Eurogamer ile 2019 röportajında Valve’den DJ Powers, Steam Çin’den ve şirketin ülkedeki planlarından bahsetti. Global mağazanın Çin’de hala mevcut olup olmayacağı sorulduğunda Powers, “Steam global hakkında hiçbir şey değişmeyecek” yanıtını verdi. Yayın tarihi itibariyle, mağazanın Çin’deki küresel kesintisinin nedeni hakkında somut bir onay ve Valve’den bir haber yok. Daha fazlasını duyduğumuzda bu haberimiz güncellenecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.